perjantai 2. joulukuuta 2016

Ritarit vastaan epäkuolleetPorin Pelikauppa, tiistai 29.11.2016, kierros 13: Knights of the Heptadecagonal Table vs heroes of yesterday. Viimeisellä kierroksella ennen playoffeja Ritarit saivat vastaansa Sasun undead-ryhmän, heroes of yesterday. Legendaaristen videopelihahmojen mukaan nimetystä joukkueesta löytyi muumioita, zombeja ja muita kuolleista nousseita olioita. Ottelussa riitti panosta Ritareiden osalta, voitto tai tasuri riittäisi 4. tai 5. sijaan, jolloin vastaan tulisi Teron vampyyrit, tappio tietäisi 6. sijaa ja vastaan tulisi Timon Chaos Pact. Kumpikaan vastustajista ei tosin kuulostanut kovin houkuttelevalta, olihan molemmille joukkueille hävitty aiemmin selvin numeroin. Sasulle ottelun tuloksella ei sarjasijoituksen kannalta ollut mitään merkitystä.

Sir Prize karkumatkalla.
Ritarit voittivat harvinaisesti kolikonheiton ja saivat haluamansa hyökkäysvuoron ottelun alkuun. Ottelu käynnistyikin hyvissä merkeissä, kun kuolleet potkaisivat pallon päädystä ulos ja pallo siis saatiin ilmaiseksi thrower Sir Fumbles-a-lotin hyppysiin. Kun pari kuollutta saatiin vielä kentän pintaan, niin hyökkäykseen lähtö näytti hyvältä. Eikä aikaakaan kun Sir Fumbles-a-lot vapautti catcher Sir Prizen karkumatkalle ja Ritarit siirtyivät 1-0 johtoon, kun ottelua oli takana vain kolmisen vuoroa.


Apulaislääkäri saa paikan!Kuolleet eivät kuitenkaan vaipuneet synkkyyteen, vaan lähtivät uudella raivolla otteluun mukaan. Kun Ritareiden aloituspotku vasta lensi kohti kuolleiden päätyä, alkoi kentällä melkoinen teurastus. Kuolleiden hyökkäyslinja lähti murjomaan Ritareiden puolustuslinjaa, muumioiden Cloud Strifen ja Chronon ottaessa tilastomerkinnät, kun Ritareiden Sir Sselssön ja Count Tatchtis kannettiin ulos stadionilta suoraan sairaalaan asti. Mutta eihän tämä vielä kuolleille riittänyt; muumio Chrono pahoinpiteli vielä toisenkin pelaajan ensimmäisen puoliajan aikana wight Linkin ottaessa myös samanlaisen tilastomerkinnän. Mikä pahinta, kohteena olivat  blitzer Count Ter á Tak (joka sentään oli ehtinyt ennen loukkaantumistaan saada yhden kuolleen pois pelistä) ja tärkeimpänä thrower Sir Fumbles-a-lot. Kieltämättä siinä pisti vähän Ritarimanageria jännittämään, kun yksi joukkueen tähtipelaajista on tuollaisen murjonnan kohteena. Pysyvä vamma Sir Fumbles-a-lotille olisikin tuhonnut Ritareiden playoffien menestymishaaveet kerta rysäyksellä.Kuolleiden aggressiivisuus tuntui muutenkin olevan omaa luokkaansa. Ilman apuja suoritetut yhden nopan blokitkin tuntuivat kerta toisensa jälkeen jollain tuurilla päätyvän Ritareiden pelaajan kaatumiseen. Myös ogre Sir Lock:kin tuntui viettävän enemmän aikaa nurmen pinnassa kuin pystyssä. Tämä ymmärrettävästi vaikeutti Ritareiden puolustuspeliä melkoisesti. Lopulta se kostautuikin, kun ensimmäisen puoliajan lopulla ghoul Crash Bandicoot pääsi karkaamaan touchdownin tekoon, kun Ritareilla ei enää yksinkertaisesti ollut pelaajia jaloillaan. Tauolle mentiin siis numeroissa 1-1.


Kuolleet yrittävät rekrytoida lisää pelaajamateriaaliaSama väkivaltainen asenne jatkui myös toisella puoliajalla. Kuolleet pääsivät aloittamaan hyökkäämisen, ja tuntuivat aloittavan myös pahoinpitelyn. Muumio Chrono otti jo kolmannen tilastomerkinnän kyykyttäessään blitzer Sir Af’himia pahemman kerran. Hetken jo näytti siltä, että Sir Af’him olisi ensi ottelussa edustuskelpoinen kuolleiden joukkueessa Ritarijengin sijaan, mutta ihmisten apoteekkaari maksoi kovaa liksaansa takaisin saadessaan Sir Af’himin takaisin elävien kirjoihin. Tässä kohtaa Ritarimanageri huokaisi syvään helpotuksesta, mutta samalla peläten kuitenkin, mitä vielä olisi tulossa. Lisää sydämentykytyksiä tulikin vain hetkeä myöhemmin, kun joukkueen suurin tähti Sir Tufeil kannettiin paareilla kentän laidalle. Aivotärähdys oli kuitenkin sen verran lievä, että mies todettiin nopeasti taas pelikuntoiseksi, vaikka ei ottelussa enää kentälle astunutkaan. Neljän miehen vajaus kentällä, ja kuuden vajaus koko rosterissa näkyi kyllä vahvasti Ritaritaktiikassa. Voittoa ei enää lähdetty hakemaan, vaan luvassa oli pelkkä puolustustaistelu.

Lääkärit taitavat vaatia kohta lisää liksaa.

Defense! Defense! Defense!Kuolleet hakivat vaarallisen näköisesti johtomaalia, ja pääsivätkin kolmen miehen toimesta karkumatkalle keskeltä kenttää. Ritarit saivat oikeasta laidasta Sir Prizen vapaaksi ja tämä kerkesi pallollisen eteen. Samanaikaisesti blitzer Sir Casm puikkelehti irti vartijastaan vasemmalta laidalta ja sai Sir Prizen avustuksella taklattua pallon pois ghoul Sonicin hyppysistä pelastaen jo lähes varmalta näyttäneen touchdownin. Kun Ritarit saivat vielä vapaan pallon ympärille useamman pelaajan, niin suurin vaara tuntui olevan ohi. Kuolleet kuitenkin jatkoivat taisteluaan pistäen pari Ritaripelaajaa kumoon pallon ympäriltä ja pallo saatiin uudestaan ylös ghoul Raymanin toimesta. Seuraava hyökkäys lähti vasemmalta ja kuolleet pääsivät uudestaan noin kolmen ruudun päähän maalialueesta. Sama Ritarikaksikko jatkoi jälleen urotekojaan. Ensin Sir Casm taklasi yksinään pallon pois Raymanin hyppysistä, jonka jälkeen Sir Prize kävi noukkimassa sen kuolleiden nenän edestä vieden sen sivurajan tuntumaan parin muun Ritaripelaajan keskelle. Rayman ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taklasi puolestaan pallon Sir Prizelta pois. Pudonnut pallo pomppi ulos kentän rajasta ja innokkaat Ritarikannattajat latasivat sen aina keskikentälle asti. Ja melkoisen tarkasti latasivatkin, sillä pallo laskeutui suoraan ogre Sir Lockille. Sir Lock kuitenkin on ymmärrettävistä syistä vältellyt pallollista pelaamista tällä kaudella, sillä pallon kiinniottoyritys oli toivoton ja pallo meni ogren käsien välistä osuen Sir Lockia otsaan ennen kuin putosi nurmen pintaan. Pallo oli siis selvästi turvallisemmalla alueella, mutta vaara ei silti ollut vielä ohitse. Lopullinen vaaran tunne saatiin kuitenkin tuhottua, kun Sir Casm teki kolmannen ja suurimman urotekonsa. Sir Casm lähti juoksemaan kentän laidalta missä pallo oli juuri ollut, väisti yhden kuolleiden taklausyrityksen, noukki pallon yhden ihmettelevän ghoulin nokan edestä ja nakkasi sen pitkällä toisella kenttäpuoliskolla olevalle Sir Vivorille. Vaikka syöttö ei ihan Sir Vivoria tavoittanutkaan, olivat Ritarit kuitenkin saaneet pallon puoleen väliin kuolleiden kenttäpäätyä, vaikka se oli vain hetkeä aiemmin ollut melkein Ritareiden omalla maaliviivalla.

Sir Casmin urotyön jälkeinen tilanne.

LoppuyhteenvetoTähän päättyikin mainitsemisen arvoiset asiat ottelusta. Lopun pari vuoroa palloiltiin keskialueella ilman mitään suurempaa vaaraa kumpaankaan päätyyn. Molemmat managerit olivat ihan tyytyväisiä 1-1 tasapeliin. Tämä toikin Ritareille runkosarjan päättyessä vahvan viidennen sijan ja tulevan playoff-ottelun Teron vampyyrijengi Requiem for the Masqueradea vastaan. Luvassa lienee tiukka taistelu, ja onhan Ritareilla myös kalavelkoja maksettavana joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta. Silloin vampyyrit veivät ottelun 2-0 lukemin, mutta tällä kertaa Ritarileirissä ollaan selvästi valmiimpia otteluun. Tuon ottelun voittaja onkin sitten mitalipeleissä, häviäjän lopettaessa kautensa siihen paikkaan. Suuremmat analyysit kaudesta säästetään pleijareiden jälkeen, mutta nopeasti voisi todeta runkosarjan onnistuneen Ritareilta ihan mukavasti. Aloittelijan oppirahoja maksettiin paikoitellen, mutta kaikin puolin voittoja ja pisteitä tuli ihan kivasti. Kaikki ratkaistaan kuitenkin playoffeissa, joten seuraava peli tulee olemaan se kauden tärkein. Lisää pleijareista ensi kirjoituksessa...


Juha