Tietoa seurasta

Pöllökarhut ry - Porin Pöytäpeliseura on Porissa ja sen lähiympäristössä toimiva pöytäpeleihin keskittyvä rekisteröity yhdistys. Pöytäpeleihin kuuluvat lautapelit, korttipelit, roolipelit sekä miniatyyripelit. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pelaajien harrastusmahdollisuuksia. Tämä tapahtuu keräämällä pöytäpeleistä innostuneet yhteen mm. erilaisten tapahtumien muodossa. Näissä voi tutustua uusiin peleihin ja jopa kokonaan uusiin pöytäpelilajeihin. Kaikkein tärkeimpänä tavoitteena seuralla on totta kai auttaa paikallisia harrastajia löytämään toisensa ja täten saamaan lisää peliseuraa!

Lähes kaikki yhdistyksen tapahtumat ovat kaikille avoimia eli eivät vain jäsenille. Jäseneksi liittyminen on kuitenkin kaikista helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa ja näin auttaa harrastuksen kehittymistä Satakunnassa.

Tietoa jäseneksi liittymisestä ja jäseneduista löydät täältä.

Tapahtumien lisäksi Pöllökarhut ovat esillä myös sosiaalisissa medioissa kuten FacebookissaDiscordissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa, sekä tottakai täällä seuran omassa blogissa.

Pöllökarhut ry:n säännöt löydät täältä.

Yhdistyksen hallituksessa toimivat alla olevat henkilöt, jotka tavoitat seuran sähköpostiosoitteella: pollokarhut@gmail.com

Hallitus 2024:
Jarmo Niinisalo – puheenjohtaja
Eerik Lehtonen – varapuheenjohtaja
Aleksi Vehmasaho – sihteeri
Timo Hohkala – rahastonhoitaja
Sami Koponen – hallituksen jäsen

Aktiivit:
Hallituksen lisäksi tietenkin myös aktiivisia jäseniä tarvitaan seuran tapahtumien järjestämisessä ja ilman heitä eli teitä ne eivät olisi edes mahdollisia. Kaipaammekin siis jatkuvasti uutta verta aktiiveihimme, joten jos pöytäpeliharrastus on lähellä sydäntäsi, niin tule mukaan toimintaan.

Lyhyt historia:
Seura sai alkunsa 3.2.2016 ja se rekisteröitiin seuraavan vuoden alussa. Siitä saakka yhdistys on laajentanut toimintaansa ja nykyisin toimintaa on kesää lukuunottamatta joka viikko ja usein jopa useampanakin viikonpäivänä. Yhdistyksen perustoimintaa ovat kaikille avoimet peli-illat. Lauta- ja miniatyyripelit olivat mukana alusta asti, roolipelitarjonta lisättiin mukaan vuonna 2019.

Pöllökarhut ovat hankkineet näkyvyyttä järjestämällä ohjelmaa lukuisissa eri porilaisissa tapahtumissa. Vuosikalenteriin vakiintuneita tapahtumia ovat mm. Nippori ja Porin pelipäivä. Yhdistys on myös järjestänyt omaa Pelipöytä-nimistä pelitapahtumaa (ensimmäisen kerran vuonna 2019), jossa pelattavaa oli kaikissa yhdistyksen alla olevissa kategorioissa.

Vuosina 2020 ja 2021 koronapandemia esti sekä peli-iltojen järjestämisen että tapahtumiin osallistumisen. Nopeasti yhdistyksen toiminta saatiin kuitenkin siirrettyä etäyhteyksien varaan Discord-palvelimelle. Toiminta palautui normaaliksi vuoden 2022 syksyllä, jolloin päästiin taas kokoontumaan lauta- ja roolipeli-iltoihin sekä osallistumaan ohjelmanjärjestäjinä eri tapahtumiin.

Vuonna 2023 Pöllökarhujen peli-illat jatkuivat ensimmäistä kertaa läpi vuoden. Perinteinen kesätauko vältettiin sillä, että lautapeli-iltojen uudeksi kokoontumispaikaksi saatiin pääkirjaston kokoustila. Samalla alkoivat mahjong-illat.