sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Ritareiden verenhimoinen playoff-otteluPorin Pelikauppa, torstai 8.12.2016, ¼-finaali: Requiem for the Masquerade vs Knights of the Heptadecagonal Table. Ritarit aloittivat playoffit ottelulla Teron vampyyrijengiä vastaan. Ottelun panokset olivat tylyt, tulos tai ulos; voittaja menee mitalipeleihin, häviäjä voi heittää kengät ja kypärän kaappiin odottamaan tulevia kausia. Ennakolta Ritareilla saattoi olla piirun verran kovempi joukkue, mutta kun muistaa mihin se johti ensimmäisessä kohtaamisessa, 0-2 tappioon, niin lähtöasetelmat olivat suhteellisen tasaiset. Molemmat joukkueet pääsivät otteluun täydellä miehityksellä, playoffeissa kun kaikki paitsi kuolleet yleensä parsitaan pelikuntoon.

Ottelu käynnistyi Ritareiden hyökkäyksellä, ja vauhdilla käynnistyikin. Vampyyripuolustus tuntui yhtä pitävältä kuin voi kuuman veitsen alla ja tila touchdowniin aukesi vasemmalta heti alkuunsa, kun catcher Sir Prize karkasi thrower Sir Fumbles-a-lotin syötöstä jo ottelun toisella vuorolla; Ritareille salama-alku ja nopea 1-0 johtomaali. Ritarit jatkoivat agressiivista tekemistään myös vampyyrien hyökkäysvuorolla. Tarkan potkun perään lähti vauhdikas blitz, kun Ritarit lähtivät joukolla kohti maalirajan tuntumassa odottavaa palloa. Ritareiden blitzissä kuitenkin kävi kuten huonoissa blitzeissä monesti käy, pallolliseen pelaajaan asti ei saatu tarpeeksi painetta ja kun oma puolustus jäi kauemmassa laidassa kovin hataraksi, niin Tero näytti, miten sitä virhettä vastaan rangaistaan. Vampyyri Lance Nosferatu syötti pallon pitkälle keskialueelle, jossa vampyyri Carth Ventrue nappasi pallon varmasti hyppysiinsä ja pääsi hyökkäämään ohi koko Ritaripuolustuksen. Vaikka Ritarit vielä lähtivätkin yrittämään puolustusta, oli se jo liian myöhäistä ja Carth Ventrue tasoitti ottelun 1-1:een, kun takana oli vasta neljä vuoroparia. Tämäkö nyt oli sitä varmaa ja passiivista playoff-pelaamista?

Taisi Ritareiden puolustus vähän unohtua...

Tasaista vääntöäRitareille nopea tasoitusmaali oli itseasiassa ihan hyvä asia, sillä se tarjosi mahdollisuuden vielä toiseen touchdowniin ennen puoliaikaa. Vampyyripuolustus oli kuitenkin tainnut saada hyvän läksytyksen ensimmäisen maalin jälkeen, ja toistamiseen ei puolustus samantien auennutkaan. Päädyttiin keskialueen nahisteluun, jossa kumpikaan joukkue ei päässyt oikein mihinkään hyökkäystilanteeseen. Lopulta Ritareille kuitenkin aukesi lupaavan oloinen tilanne oikeasta laidasta, mutta tässä kohtaa oli puoliaika jo vääjäämättä tuloillaan ja johtomaali kaatui siihen. Yksi lisävuoro olisi aiheuttanut Terolle rutkasti päänvaivaa, siinä missä nyt molemmat pääsivät suhteellisen helpolla. Ainoa mainittava tapahtuma ensimmäisen puoliajan loppupuolella oli, kun Vampyyrien maalin tehnyt Carth Ventrue teloi Ritareiden osumasta vastanneen Sir Prizen ulos ottelusta. Ikävä takaisku Ritareille, ja huomattava helpotus vampyyrivalmennukselle. 

Toinen puoliaika käynnistyi vampyyrien hyökkäyksellä. Ritarit laittoivat vähän liikaa resursseja vampyyri Invicta Daevan ympärille (saamatta vampyyria edes kumoon...) kentän vasemmalle laidalle, jolloin Tero sai taktikoitua itselleen tilaa kentän toiselta laidalta. Vampyyrit pääsivät etenemään vaarallisesti Ritareiden kenttäpuoliskolle. Vaikka pelaajia saatiin kyllä vielä siirrettyä mukaan puolustukseen, oli puolustus kuitenkin kovin hataralla pohjalla sen joutuessa altavastaajan asemaan huonon lähtöasemansa johdosta. Lopulta puolustus hajosikin ja Carth Ventrue oli jälleen pahanteossa tehden ottelun toisen touchdowninsa.

2-1 maali tekeillä.

Pakko tasoittaa!Vampyyrien 2-1 johto-osuma tuli kuitenkin sen verran ajoissa toisella puoliajalla, että Ritareilla oli vielä hyvin aikaa tasoitusosuman tekemiseen. Haasteellista se tulisi varmasti olemaan, mutta Ritarivalmennus uskoi täysin mahdollisuuksiinsa. Hyökkäys sai kuitenkin huonon lähdön, kun palloa nostamaan mennyt Sir Fumbles-a-lot oli nimensä veroinen, eikä saanut palloa millään ylös uusintaheitosta huolimatta. Vampyyrit huomasivatkin tilaisuuden tulleen, ja lähtivät useammalla pelaajalla painostamaan pallon vieressä odottavaa Sir Fumbles-a-lotia. Tämä saattoi kuitenkin olla Ritareille jopa eduksi. Vastustajat kun eivät ihan pallolle asti ehtineet, ja kun seuraavalla vuorolla mies nostikin pallon ja saman tien heitti sen onnistuneesti (vaikka vampyyrien prässi heittoa vaikeuttikin) Sir Tufeilille, oli Ritareiden hyökkäysasetelma jo ihan lupaava. Blitzer osasto pisti Sir Af’himin johdolla vampyyripuolustuksen nurmen pintaan kentän oikeassa laidassa, ja sen turvin Sir Tufeil pääsi etenemään sivurajaa pitkin, saaden hyvin turvaa Sir Casmin ja Sir Vivorin toimesta. Nyt oli vuorostaan Teron vuoro huomata, kuinka ikävää on puolustaa, kun vastustaja on päässyt linjan taakse ja puolustus jää altavastaajan asemaan. Tero saikin hienolla pelillä vaihdettua jo epätoivoiselta näyttäneen tilanteen ihan hyvännäköiseksi puolustukseksi. Mutta Ritareiden blitzer osasto ei ollut vielä valmis. Linjamies Sir Cumsi Sion käynnisti tilanteen tönimällä oman vastustajansa kumoon avaamalla tien blitzer Count Ter á Takille siirtyä avustamaan tulevia taklauksia. Tämän jälkeen Sir Af’him tuli perästä ja puikkelehti Ritaripelaajien välistä keskelle vampyyripuolustusta samalla tönien yhden thrallin pois. Tämä jätti Sir Casmille hyvän sauman töniä seuraava thralli syrjään, jonka jälkeen Sir Tufeilillä olikin jo avoin reitti maaliin asti. Ritareille 2-2 tasoitus ja jatkoaika näytti häämöttävän, kun ottelua oli enää pari vuoroa jäljellä.

Kesken Ritareiden hyökkäyksen oli ulkolämpötila kohonnut huomattavasti, ja vaikka molemmat joukkueet pyrkivätkin nesteyttämään pelaajiaan parhaan mukaan (Näihin aikoihin ei ehkä ole paras tilanne olla vampyyrijengin huoltaja), oli aurinko liikaa osalle pelaajista. Molemmista joukkueista jäi yksi pelaaja huilimaan, kun ottelun viimeiset vuorot laitettiin käyntiin Ritareiden potkaistessa. Tällä kertaa oli vampyyrien vuoro tunaroida pallon kanssa. Kun pallo ei noussutkaan ylös, siirtyi vuoro Ritareille.  Ritarit saivat pallon vieressä olleelle vampyyri-thrall-kaksikolle hyvin tukalat oltavat, kun pelaajat löysivät tiensä aivan pallon läheisyyteen. Sir Tufeil kävi jopa yrittämässä pallon nostoa, mutta tämä ei missään nimessä ole miehen vahvuuksia ja kun vieressä oli häiritsemässä pari vastustajaa, niin eihän siitä tullut vaadittua huippuonnistumista ja pallo jäi edelleen maahan odottamaan nostajaansa. Tero pääsi kokemaan jo huomattavaa jännitystä, sillä vaikka tuo Ritareiden isku ei onnistunutkaan, oli molemmilla vielä yhdet vuorot jäljellä. Pallo oli kuitenkin jo niin ikävästi Ritaripelaajien ympäröimänä, etteivät vampyyritkään saaneet sitä enää helposti ylös. Tästä huolimatta, kun muutama Ritaripelaaja saatiin kumoon, lähti Lance Nosferatu yrittämään pallon nostamista ja heittämistä keskialueelle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja pallo jäi jälleen kentän pintaan. Ritareille jäi siis vielä pienoiset saumat ihmeeseen. Sir Tufeil saatiin hyvin vapaaksi maalialueelle, enää vain pallo perässä ja Ritarit olisivat mitalipeleissä. Pallon ympäriltä saatiin yhtä vampyyriä lukuunottamatta muut pois tieltä, ja thrower Sir Fumbles-a-lotille jäi ihan kelvolliset mahdollisuudet ratkaista ottelu. Miehen urotyöt päättyivät kuitenkin lyhyeen, kun hän ei pystynyt irtautumaan merkkaajastaan edes uusintaheiton avulla ja mies kaatui kentän pintaan ennen kuin pääsi edes pallolle. Luvassa oli siis jatkoaika.

Tässä kohtaa Ritareiden tasoitus näytti jo varmalta.

OvertimeEdelleen jatkunut lämmin sää aiheutti jatkoajalle mentäessä suuria ongelmia kummassakin leirissä. Vampyyrit menettivät pallonkäsittelijänsä, vampyyri Lance Nosferatun, Ritareiden kokiessa ehkä vieläkin suuremman menetyksen, kun Sir Tufeil joutui jäämään varjoon juomapullo kourassaan. Tämä johti näin ollen Ritareiden yhden miehen vajauteen. Kun vampyyrit olivat vielä onnekkaampia arvonnassa ja pääsivät aloittamaan hyökkäämisen, oli Ritareille haasteita luvassa. Apuja kaivattiin, ja niitä tulikin yllättävästä suunnasta. Mitä lienee vampyyrit ennen jatkoaikaa tehneet, sillä Nuffle tuntui rankaisevan joukkuetta oikein urakalla. Siinä missä vampyyrit aloittivat yhden miehen ylivoimalla, oli kolmessa vuorossa tilanne kääntynyt Ritareiden kahden miehen ylivoimaksi. Myönnettäköön vampyyrien ollessa itse osasyyllisiä, yhden pelaajan jouduttua vampyyrin pureman kohteeksi. Kun lisäksi vielä Ritarit löivät kolme muuta pelaajaa pyörryksiin pariksi vuoroksi, näytti vampyyrien tilanne kovin tukalalta, vaikka pallo olikin Invicta Daevan käsissä. Kun tupla ykköset vielä tuhosivat senkin, jäi Ritareille kovin helppo työ. Sir Af’him nosti maassa olleen pallon ja kun jokaista pystyssä ollutta vastustajan pelaajaa kohden oli kentällä kaksi tai kolme Ritaria pitämässä heitä aisoissa, vaikutti maali väistämättömältä. En viitsinyt koittaa kahta GFI:tä, vaan jätin Sir Af’himin parin ruudun päähän maaliviivasta, olihan vastustajat hyvin vartioitu. Tero sai vielä yhden thrallin vapaaksi yrittämään epätoivoista yhden nopan taklausta, mutta kun sekin näytti pääkalloa, niin Sir Af’him sai omalla vuorollaan rauhassa tuuletella hölkätessään tekemään Ritareiden voitto-osuman, 2-3.

Ottelu oli juuri niin tapahtumarikas kuin se kuulostikin. Playoffeihin lyhennetty neljän minuutin kello toi hyvän lisähaasteen, kun aikaa miettimiseen ei vain liikoja ollut. Tämä saattoikin olla osasyy runsasmaalisuuteen. Ottelu oli kaikinpuolin huikea kokemus, olihan se ensimmäinen ”tosimatsini”. Jännitystä riitti ja vaikka parissa kohtaa alkoikin Ritareiden jatkopaikka näyttää epätodennäköiseltä, löytyi lopulta kuitenkin tarvittavat suoritukset ja nopanlukemat. Kuten jatkoaikakin sen todistaa, oli ottelu hyvin tasainen, ja ilman Teron täydellistä tuurin romahtamista jatkoajalla, olisi jatkoonmennyt joukkue saattanut hyvinkin olla vampyyrit. Ritarit jokatapauksessa ovat mukana mitalipeleissä, ja semifinaaleissa vastaan tulee Jarkon Haaremin Herkut, joka voitti huikean, jatkoajan vaatineen ottelun jälkeen Juhanan Le Trousseur de Jupes salaud Surmulotsin lukemin 4-3. Luvassa lienee jälleen jännittävä kamppailu, kun Ritarit hakevat revanssia runkosarjan voittaneesta örkkijoukkueesta. Ritarit siirtyvätkin valmistautumaan tulevaan otteluun hoviensa lämpöön, pois Blood Bowlin verisiltä kentiltä.


Juha