keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ritarit vastaan Kirvesmiehet

Ritarit lämmittelemässä hyvissä ajoin ennen tärkeää ottelua.
Porin Pelikauppa, torstai 14.7.2016, kierros 6: Knights of the Heptadecagonal Table vs Tamperkele Tapporauta. Kahden tappion jälkeen Ritarit lähtivät katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan, kun vastaan asettui Harrin norse-jengi. Hullujen metsäihmisten joukkoa oli vahvistamassa kaksi ihmissuttakin. Vaikka julkisesti otteluun lähdettiinkin yhdellä simppelillä tavoitteella, murjoa tuo hivenen possulta näyttävä ihmissusi Juti, niin totuus oli toinen. Takana oli heikko esitys ja kaksi tappiota, niin nyt lähdettiin hakemaan pistesarakkeeseen täydennystä, vaikka vastassa olikin erittäin kokenut käskyttäjä ja melko pelottavan näköinen joukkuekin. Koin silti, että pienellä onnella ja taktisten virheiden välttämisellä olisi mahdollisuus jopa ottelu voittaa.
Ottelu käynnistyi Ritareiden avauspotkulla, sään näyttäessä kerrankin hyvältä. Tämä olikin Ritareille hyvä asia, sillä pallollisessa pelaamisessa pitäisi etu olla juuri Ritareilla, siinä missä Kirvesmiehet pärjäisivät paremmin tappelussa. Ja tämä kävikin ilmi aika nopeasti, kun Tamperkele lähti hyökkäykseensä. Aloitusviivalta kaatui heti kaksi Ritaria lyönteihin ja sen jälkeen nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella sekin, että ogre Sir Lock kannettiin paareilla kentältä. Vaikka pysyviltä vaurioilta vältyttiin ja Sir Lock myöhemmin palasikin kentälle, ei tämä missään nimessä helpottanut puolustukseen lähtemistä. Pelin jatkuessa myös toinen pyörtynyt Ritaripeluri kannettiin kentän laidalle ja tämän miesylivoiman Kirvesmiehet hyvin käyttivätkin. Hyökäten oikeasta laidasta Kirvesrinnat vapauttivat pelintekijä Peltsin juoksemaan ohi Ritaripuolustuksen (joka kahta pelaajaa lukuunottamatta makasi kentän pinnassa), samalla kun pikakiituri Lainee odotti jo maalialueella. Syöttö napsahti tarkasti Laineen kätösiin ja tähtihyökkääjä siirsi metsänmiehet 0-1 johtoon, kun ensimmäinen puoliaika oli puolessa välissä.


Ritareiden hyökkäyksen vuoroLainee karkasi.
Norset potkaisivat pallon tarkasti Ritareiden päätyyn, josta pienen pomputtelun jälkeen pelintekijä Sir Fumbles-a-lot saikin pallon hyppysiinsä. Edessä oli kuitenkin raivokkaasti puolustava joukko kirveineen. Ennen kuin hyökkäys ehti kunnolla alkaakaan, kävi pieni lipsahdus, ja niin vain simppelin näköinen lyhyt heitto ei mennytkään kuten olisi voinut odottaa. Sir Fumbles-a-lot heitti kyllä tarkasti, mutta vastaanottaja ja joukkueen maalikunkku Sir Tufeil ei saanutkaan millään pidettyä palloa näpeissään. Onneksi Ritarihyökkäys oli kuitenkin vielä sen verran hyvin muodossaan, ettei Kirvesmiehet siitä suoraan päässeet palloa maasta noukkimaan. Vaan eipä siinä hyvät muodot aina auta kun alkaa kirves jälleen viuhumaan. Harri sai pari pelaajaansa vapaaksi ja pääsi hyökkäämään pallolle ja sen vieressä olleiden Sir Fumbles-a-lotin ja Sir Tufeilin kimppuun. Ritarit taistelivat urhokkaasti vastaan, mutta se ei lopulta riittänyt vaan Kirvesmiehet pääsivät Niämise johdolla karkuun ja mies pääsikin tuulettamaan kauden toista touchdowniaan.
Mites siinä nyt noin oikein kävi... tämä oli kysymys, joka pyöri valmentajan päässä. En kokenut tehneeni yhtään virhettä, epäilemättä paremmin olisi tietenkin voinut pelata, mutta niin vain noppa pyöri heikosti ja taululla 0-2. Puoliajan tullessa lähetettiin rukousta Nufflen suuntaan, voisiko Hän olla hieman suopeampi toisella puoliajalla. Se, kuunteliko Nuffle alkuunkaan, ei ole selvinnyt vielä ottelun jälkeenkään.


May the Nuffle be with youToinen puoliaika alkoi Ritareiden hyökkäyksellä. Jos Nuffle vain kuunteli niin tästä nopea maali ja kaikki on taas mahdollista, ainakin tasapeli. Sir Fumbles-a-lot nappasi pallon varmasti hyppysiinsä ja lähdin nostamaan hyökkäystä vasemmasta laidasta, johon olin suurimman osan pelaajistani asettanutkin. Kuten arvata saattaa, niin olihan siellä nopeasti puolustuskin valmiina pysäyttämään hyökkäyksen. Päätin lähteä vaihtamaan hyökkäystä kohti toista laitaa, kuitenkaan heittämättä vielä palloa. Kirvesmiehet pyrkivät parhaansa mukaan saamaan pelaajiaan myöskin liikkumaan, mutta hankalaksi näytti Harrin peli menevän kun Ritarit olivat hyvissä asemissa pelin painopisteen vaihtamiseen. Harri kuitenkin lopulta sai siirrettyä puolustustaan sen verran hyvin oikealle, ettei sieltä tilaa löytynyt. Näin kuitenkin, että vasemmalle aukesi tarpeeksi tilaa hyökkäykseen. Pari Kirvesrintaa saatiin hienosti kumoon ja tila vapaaksi pelaajien väliin. Jouduin pohtimaan, yrittääkö töniä yksi kirvesmies katsomoon ja saaden siten miesylivoiman, mutta päätin kuitenkin keskittyä enemmän nopeaan hyökkäykseen ja mahdollisien sarjapisteiden saamiseen. Kaikki olivat valmiina, enää onnistunut syöttö ja tilaa juosta vastustajan puolustuksen välistä olisi riittämiin. Nuffle sanoi kaksi, uusintaheitto: yksi... No siihenhän se pallo jäi samantien kentän pintaan ja hyökkäyskin näytti aika hankalalta. Vääntääkseen kuvitteellista veistä Ritarivalmentajan haavassa, päätti Nuffle antaa Kirvesmies Ojase vääntää kirvestä Ritari-catcheri Earl Libedin haavassa: kuolema. Apoteekkari kävi vielä koittamassa herätellä pelaajaa henkiin, mutta ei, kuollut hän oli.


Koskaan ei saa luovuttaaRitarit hakevat hyökkäyspaikkaa.
Nuffle oli selvästi päättänyt, miten tämän ottelun on päätettyvä. Ritarit eivät kuitenkaan onneksi ole niin uskovaista sorttia; he päättivät vielä yrittää, kun kuollutta Ritaritoveria nostettiin autoon vietäväksi ruumishuoneelle. Kirvesmiehet olivat kuitenkin sen verran levällään, ettei suoraa pallonriistoa saatu aikaan. Lopulta Ritareiden taistelu kuitenkin palkittiin ja Nufflen unohtaessa pilata Ritareiden hyökkäyksen, saatiin Sir Tufeil vapautettua pakomatkalle Sir Fumbles-a-lotin onnistuessa vihdoin syötössään (ja Sir Tufeilin kiinniotossa) ja pientä valoa synkkyyteen vajonneille Ritarifaneille.
Aikaa toiseen touchdowniin oli kuitenkin niin kovin vähän. Ei siis auttanut muu kuin ryhmittää koko joukkue aloitusviivalle ja potkaista pallo Kirvesmiesten päätyyn ja pyrkiä hyökkäämään samantien kimppuun. Mutta eihän Kirvesmiehillä pahemmin pallo polttanut, vaan kun Ritarit rynnivät keskeltä päälle, heitti Peltsi pallon varmasti oikeaan laitaan Laineelle. Lainee saikin juosta vapaasti tekemään 1-3 loppulukemat, kun Kirvesmiehet saivat sidottua ainoat mahdolliset pelaajat, jotka olisivat Lainee saattaneet pystyä pysäyttämään.


Ja Nuffle sanoi, ”Tulkoon tappio”, ja tappio tuli.Ei tosiaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla Ritareiden peli, vaikka ei virheitä tainnut yhtään tullakaan. Pieniä parannuksia tietenkin olisi ollut mahdollista tehdä. Nyt on kuitenkin koettu se, minkä moni kokenut Blood Bowl –pelaaja on minulle kertonutkin. Joskus tulee pelejä, ettei se noppa vain käy, ja silloin ei ole mitään tehtävissä. Vaikka olihan tuo kieltämättä aika turhauttavaa, kun noppa katkaisi kaikki hyvät yritykset. Toisaalta tämä oli ottelu, josta nautin eniten. Peli kulki taktisesti hyvin ja oli hienoa huomata, että Harrin pystyy haastamaan, paremmalla tuurilla ehkä jopa voittamaankin. Nyt vain tarvitsee keksiä, miten tästä jatketaan, kun toinen catcher on kuollut ja lisäksi linjamies Sir Sselssön huilaa ensi matsin saatuaan hänkin kunnolla nokkaan kesken väännön. Lisäksi vastustajien taso ei taida vieläkään helpottua, kun nyt kerran kohtaan kaikki kokeneimmat ja parhaiten pärjänneet valmentajat perätysten. Ensi kierroksella vastassa on Timo ja hänen Chaos Pact –joukkueensa OO-kerho. Luvassa siis lisää väkivaltaa ja uusi yritys katkaista tappioputki.

Juha