tiistai 26. huhtikuuta 2016

International Tabletop Day 30.4.2016


Kuulemma joku vappu on ensi lauantaina, mutta siitä ei nyt ole puhe vaan tietysti kohteena on International Tabletop Day (ITTD), johon myös Pöllökarhut osallistuvat järjestämällä oman tapahtumansa yhteistyössä Porin Pelikaupan kanssa. Tämän postauksen tarkoituksena on koota yhteen tietoa lauantain tapahtumasta, sillä se tahtoo koostua aika monesta palasesta, joten mennäänpä pikakertauksen kautta asiaan.


Mitä: International Tabletop Day - Pöytäpelipäivä Porissa
Milloin: Vappuaatto eli 30.4.
Mihin aikaan: 10.00 - 20.30
Missä: Porin Pelikaupalla kauppakeskus Puuvillassa
Mitä maksaa: Vapaa pääsy
Miksi: Koska tykätään pelata.
Facebook: Löydät tapahtuman myös sieltä
Alkuperäiset syylliset: Geek & Sundry


Tapahtumaa vietetään koko Pelikaupan aukioloajan ja vähän sen ylikin. Kauppa aukeaa kello 10.00 ja  se sulkeutuisi normaalisti kello 18.00, mutta pelaamista on mahdollista jatkaa aina 20.30 asti.

Ohjelmassa: Vapaata pelailua koko päivän.

Pelaaminen on tottakai tuon päivän ja täten myös tapahtumamme ydin. Lautapelit kainaloon, nopat pussiin, figupelit salkkuun, korttipakat taskuun ja saavu paikalle pelaamaan muiden paikallisten harrastajien kanssa. Pöllökarhut huolehtii paikalle liudan pelejä tutustuttavaksi ja tottakai myös henkilöitä avustamaan tarvittaessa niiden opiskelussa. Tapahtuman ja päivämäärän luonteen vuoksi panostamme erityisesti erilaisiin kevyisiin ns. partypeleihin, jotka on nopea oppia, eivät vie tuntikaupalla aikaa ja joita on hauska pelata porukassa. Tämä ei tietenkään silti estä sinua tuomasta jotain raskaamman luokan lautapeliä mukanasi ja pistämään sellaista pystyyn, kunhan pöytätilaa löytyy. Myös miniatyyripelejä varten on tarkoitus pyhittää oma pöytänsä.

Pelikauppa on luvannut myös asettaa tarjolle pientä naposteltavaa tapahtumaa varten.

Tarkoitus on siis viettää rento päivä harrastuksen parissa hyvässä seurassa.


Seuraavia lisämausteita on kuitenkin myös ripoteltu päivän varrelle:


Sattumaa tai ei, niin myös Magic the Gatheringin Game Day osuu samalle päivälle, joten tokihan se on osana päivän ohjelmaa. Turnaus alkaa kello 10.30 ja siitä lisää kiinnostuneille kertoo tottakai Pelikauppa, joka huolehtii tapahtuman MTG-puolesta. Tiedustelut siis heidän suuntaansa.

Lisäksi myöhemmin tapahtuman aikana Pelikauppa pitää myös kasuaalin Commander -formaatin turnauksen.


Kello 14.00 - 17.00 välisenä aikana seuraamme liittyy myös Dale of Merchants-pelin tekijä Snowdale Design, joka esittelee omaa peliään. Erikoisherkkuna on luvattu myös ensimmäistä kertaa julkisesti esitellä tulevan Dale of Merchants 2-pelin prototyyppiä. Ihmeteltävää siis tarjolla niin uusille kuin vanhoillekin pelin pelaajille.Boss Monsterin uusille ja vanhoille faneille on myös pientä extraa tarjolla, sillä illemmalla ohjelmassa on rento turnaus, jossa jaossa on pelin promokortteja ja voittajalle ihka aito pikselikruunu, koska mitä pöytäpelibileet saati vappu olisivat ilman hattuja! Peliä ehtii varmasti myös päivän aikana testailla ja harjoitella, jos se on kokonaan uusi tuttavuus.ITTD:hen on useina vuosina kuulunut myös iso tapahtumakitti, jonka Geek&Sundryyn rekisteröityneet yritykset ovat voineet itselleen hankkia. Ilmeisesti näitä ei tänä vuonna ole kuitenkaan saatu eurooppaan lainkaan, joten täällä sellaista ei ole myöskään. Eihän tämä sinäänsä ole se tärkein asia, mutta nostetaan se nyt esiin kuitenkin, ettei kukaan turhaan haikaile joissakin ITTD-promovideoissa pyöriviä pelien lisäkortteja sun muuta.

Siinä olivat huonot uutiset, mutta niitähän pitää aina seurata hyviä sellaisia, joten tapahtuman suojeluspyhimysten äidinkieltä lainaten meillä on The Next Best Thing eli ITTD:n kunniaksi tehty "Geek & Sundry Limited Edition Block", joka sisältää erilaisia pieniä herkkuja Geek&Sundryn faneille. Näin ollen ensi lauantaina jakoon lähtee muun muassa Felicia Day-kynä, Wil Wheaton-noppa ja tottakai upea ITTD-paita! Kuten erilaisissa tilailtavissa blockeissa, crateissa ja ties missä boxeissa, niin tavaraa ei ole ihan hirveää määrää, mutta tahdomme edes jotain kansainvälisen tapahtuman "loottia" tuoda tänne pohjolaan saakka jaettavaksi paikallisille harrastajille. Näitä G&S-fanituotteita siis ujutetaan lisämausteeksi tapahtuman aikana erilaisten kilpailujen muodossa eli todennäköisesti moisia voittaa itselleen pelaamalla pelejä ja joku arvontakin voisi olla luvassa. Jännitettiin vähän, että ehtiikö tämä edes ajoissa perille, mutta saapuihan sekin lopulta tänään.Se ITTD:n paita on tottakai hieno, muttei läheskään yhtä häikäisevän upea kuin Pöllökarhujen t-paidat, joita on myös mahdollista tapahtumassa itselleen tilata. Lue lisää tästä aiemmasta postauksesta, niin ei heti turhaan toisteta kaikkea uudelleen.
Jos ei koko päivän pelaamisen jälkeen vieläkään riitä tai jostain kammottavasta syystä et ehdi osallistua touhuun laisinkaan, niin on vielä yksi mahdollisuus. Voit nimittäin katsoa päivän virallista live streamia, joka alkaa kello 10.00 Suomen aikaa ja jatkuu vaatimattomat 24 tuntia. Ainakin viime vuonna lähetys uusittiin seuraavana päivänä ja se tuli myös Youtubeen myöhemmin, joten uskallat ehkä nukkuakin välillä, jos jostain syystä haluat.

Pohdittiin jossain vaiheessa tämän katselua tapahtuman ohessakin, mutta jostain syystä vappu ja yön läpi jatkuva tapahtuma osoittautuivat hieman haastavaksi yhtälöksi tällä kertaa. Ehkä ensi vuonna?

Jos jokin yhä askarruttaa, niin kysyähän sopii. Tässä alapuolella kommenteissa tai facebookissa tai vaikka mailaamalla osoitteeseen pollokarhut@gmail.com. Esikuvistamme pöllökarhuista huolimatta mekin saatamme pur... liian pitkä postaus! Muistakaa aina kysyä, niin vastaamme kyllä parhaamme mukaan.

Edit: Hups live stream alkaa aamulla kymmeneltä eikä illalla, kuten oli aiemmin mainittu. Mokomat aikavyöhykkeet.