perjantai 6. tammikuuta 2023

Vuosi 2022 - paluu normaaliin

Yhdistyksen hallitus valmistelee vuosikertomusta toimintavuodesta 2022, joten puretaanpa tänne blogin puolellekin, miten viime vuosi meni.

Vuosi 2022 alkoi koronan varjon alla, joten pelitoimintakin järjestettiin aluksi etänä. Tähän oltiin aiempina vuosina jo totuttu ja Pöllökarhujen Discord on eläväinen, joten toiminta käynnistyi ilman suurempia haasteita. Rajoitteet hellittivät maaliskuussa, joten kevät saatiin pelailla jo aiemmin tutuksi tulleessa Urheilutalon kokoushuoneessa.

Hieman yllättäen loppukevät oli peli-iltojen kävijämäärien osalta hiljaisinta aikaa. Muutamia roolipeli-iltoja jouduttiin jopa perumaan osallistujakadon vuoksi - tätä ei ollut tapahtunut aiemmin, vaikka tämä ei ollutkaan ensimmäinen kerta kun koronarajoituksia purettiin.

Kesän Pöllökarhut elivät tuttuun tapaan levollista hiljaiseloa. Syksyllä päästiin vihdoinkin palaamaan poikkeusvuosien jälkeen normaaliin päiväjärjestykseen. Peli-illat voitiin taas pitää keskustan nuorisotalolla ja tapahtumiakin järjestettiin, joten Pöllökarhut pääsivät järjestämään peliohjelmaa ja esittelemään toimintaansa. Syyskuussa oltiin Nipporissa, lokakuussa Insomniassa ja marraskuussa Porin pelipäivässä. Kävijät löysivät peli-iltoihin jopa siinä määrin, että ainakin roolipelien puolella oli suorastaan tungosta.

Alkaneesta vuodesta 2023 odotetaan siis normaalia: säännölliset peli-illat saman pelipöydän ääreen kokoontuneena, tapahtumissa edustamista ja kenties vuoden 2020 tapaan myös Pöllökarhujen oman pelitapahtuman järjestämistä (ks. vanhan tapahtuman sivu). Suurimpana jarruna lienee aktiivisten toimijoiden harmillisen vähäinen määrä, eli jos yhdistyksen toiminnan ylläpitäminen tai kehittäminen kiinnostaa, niin tervetuloa mukaan!

Lautapelejä tiistaisin, roolipelejä torstaisin.
Kuva: Pixabay