Pelipöytä 2020

Kuva: Kristiina Seppä. Instagram: @kristiinaseppa_illustration

Pöllökarhut ry järjestää täysin pöytäpeleille ja niiden harrastajille (tuleville, tuoreille ja veteraaneille) pyhitetyn tapahtuman. Tapahtuma liputtaa pelaamisen yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, joten sen nimeksi on valikoitunut Pelipöytä, koska se on väline ja paikka, joka todella tuo harrastajat yhteen. Aivan, kuten yhdistyksemmekin pyrkii aina tekemään. Pelipöytä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin se keräsi yli 90 henkeä pelaamaan yhdessä ja tänä vuonna on tietysti tavoitteena kasvattaa joukkoa entisestään.

Luvassa on mm. Dungeons & Dragonssia, Warhammer 40.000-turnaus, Magic the Gatheringia ja tottakai aivan valtava määrä lautapelejä vapaasti pelattavaksi ja tarvittaessa myös sääntöopetuksen kerta!

Tapahtuma järjestetään lauantaina 8.2. Porin keskustan nuorisotalolla kello 14.00-23.59. 

Tapahtuman pääsymaksut:


0e Pöllökarhut ry:n jäsenille (Liittyminen mahdollista tapahtumassa)
2e muille.
Alle 12-v ilmaiseksi huoltajan seurassa
Maksutavat: Käteinen ja MobilePay

Tapahtuman kehittymisen seuraaminen onnistuu parhaiten Facebookissa.


Tapahtuman häirinnänvastainen linjaus.

Mikäli sinulla on kysyttävää, toiveita tai ohjelmaa tarjolla tapahtumaan, niin voit lähestyä meitä Facebookissa tai sähköpostitse osoitteella pollokarhut@gmail.com

Toimihenkilöt:
Pääjärjestäjä - Petteri Palomäki
Lautapelivastaava - Jarmo Niinisalo
Roolipelivastaava - Riku Sulamäki
Miniatyyripelivastaava - Lassi Palomäki
Korttipelivastaava - Eerik LehtonenOHJELMISTO

Yksityiskohtaisempi ohjelmisto julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa. Tässä kuitenkin jo yleistä tietoa ja isoimmat turnaukset.

---

* LAUTAPELIT

Kuten yhdistyksen tapahtumissa yleensäkin, myös Pelipöydässä on suuri määrä lautapelejä, joita kävijät pääsevät vapaasti pelaamaan tapahtuman aikana. Yksin ei nytkään tarvitse sääntökirjan kanssa jäädä, vaan konkaripelaajilta saat tarvittaessa myös opetusta peleihin. Vuoden suurimpana tapahtumana myös lautapelivuoren koko on varmasti tavallistakin runsaampi. Tottakai myös omia pelejä saa ja kannattaa tuoda mukanaan, jos vaikka kaipaa omalle suosikilleen lisää peliseuraa.

Lisäksi tapahtumassa järjestetään lautapelien kirpputori. Löydät ohjeet tästä.

Kävijöiden toiveiden perusteella harkitsemme myös muuta lautapeliohjelmaa kuten peliesittelyjä ja kilpailuja.

Snowdale Design on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa esittelemässä omia pelejään, joten tässä on oiva tilaisuus päästä kokeilemaan niitä ja kenties jopa tehdä hankintoja suoraan tekijältä itseltään.

---

* KORTTIPELIT

Magic, Netrunner, Keyforge, tähtien sodat ja lotrit. Korttipelejä, joissa laitetaan pakka pakkaa vastaan riittää ja myös ne ovat tärkeä osa pöytäpeliharrastusta. Pienen kokonsa vuoksi ne kulkevat helposti kaikkien tapahtumien kyljessä, mutta Pelipöydässä haluamme nostaa niitä enemmän jalustalle.

Tapahtumassa järjestetään kaksi Magic the Gathering- turnausta kello 15.30 ja kello 19.30. Formaattina on Modern Constructed ja osallistumismaksu kumpaankin on 10 euroa. Palkintopoolissa molemmissa on 3 kpl Theros Beyond Death boosteria per pelaaja ja lisäksi 9 kpl ylimääräistä boosteria! Löydät näistä turnauksista lisätietoa täältä.
Magic-turnaukset järjestää Pop-peli, jolla on vuosien kokemus turnausjärjestäjänä isommissa porilaisissa tapahtumissa.

Kävijöiden toiveiden perusteella harkitsemme myös muuta korttipeliohjelmaa erityisesti niiden esittelyä, jotta pelit tulisivat tutuiksi uusillekin harrastajille.

---

* ROOLIPELIT

Dungeons & Dragons.

Ja muiden pelien roolipeliseikkailuja, joihin sukeltaa mukaan. Viime vuonna oli neljää eri peliä vaihdellen aloittelijaystävällisestä vaativampaan ja samaan pyrimme myös tänä vuonna.

Kävijöiden toiveiden perusteella harkitsemme myös muuta roolipeliohjelmaa, kuin itse pelejä.

---

* MINIATYYRIPELIT

Luvassa on 20 hengen Warhammer 40.000 turnaus. Löydät kaiken siihen liittyvän informaation Sotavasaran foorumeilta tästä. Huomioitavaa, että turnaus tulee alkamaan jo aiemmin, kuin varsinainen tapahtuma.

Yhdistyksen perinteinen maalauskilpailu siirtyy myös osaksi tapahtumaa. Voit lukea maalauskilpailusta lisää tästä.

Kävijöiden toiveiden perusteella harkitsemme myös muuta miniatyyripeliohjelmaa, kuten peliesittelyjä, maalausopetusta ja kilpailuja.

---

* MUU

Nörttitytöt ry:n miitti kello 14.00-17.00.
Löydät heidän Porin jaoksensa täältä.

---