tiistai 8. marraskuuta 2016

Lautapelejä uudella tapaa - Captain Sonar ja Mansions of Madness: Second EditionKun nyt kerran on vauhtiin päästy, niin määritelläänpä samantien uusiksi, mitä lautapelit voivat olla. Harrastajat tietävät jo, että modernit lautapelit ovat aikaa sitten muuttaneet pelaamisen kokemuksen täysin verrattuna vanhoihin klassikoihin. Siitäkin huolimatta aina välillä ilmaantuu pelejä, jotka saavat paatuneemmankin harrastajan pysähtymään ja ihmettelemään. Pöytäpelikellarissamme esitellään illalla kaksi tälläistä peliä ja tokihan niitä pääsee myös kokeilemaan. Kyseessä ovat Captain Sonar ja Mansions of Madness: Second Edition.
Ensimmäinen Mansions of Madness oli aikanaan yksi esimerkki modernista lautapelistä. Sen ongelmana kuitenkin oli, että se ei itseasiassa ollut vieläkään tarpeeksi moderni. Tämä monimutkainen lautapeli vaati erillisen pelinjohtajan, joka joutui työskentelemään valtavasti pitääkseen pelin rattaat liikkeellä. Pelkkiin alkuvalmisteluihin saattoi kulua enemmän aikaa, kuin itse peliin. Mutta ei enää! Mansions of Madness: Second Edition heittää ihmisen romukoppaan pelinjohtajana ja korvaa hänet mobiilisovelluksella. Nyt pelin aloittaminen on vaivatonta ja sovellus tempaa pelaajat entistä syvemmälle H.P. Lovecraftin kauhutarinoiden maailmaan.


Mobiilisovellus vetää lautapeliä? Mitä seuraavaksi?No miten olisi lautapeli, jota pelataan reaaliajassa? Tämän tekee toinen uutuus nimeltään Captain Sonar, jossa kaksi neljän hengen miehistöä käy vastakkain kuolettavaan sukellusvenehippaan. Pelin yksinkertaisiin mekaniikoihin pääsee kuka tahansa sisälle, mutta kun tehtävistä on suoriuduttava vastustajaa nopeammin, niin yllättävä painostavuus on saavutettu. Uskallanko huutaa alukseni kapteenille, että olen paikallistanut vastustajan? Entä jos sen salaa kuiskaamiseen käytetty aika sallii vastustajan ladata aseensa nopeammin ja hyökätä ennen meitä? Olkapäät kolisevat, jännitys on käsin kosketeltavaa ja sukellusvenefanien innostus on taattua. Himmel, sukeltakaa!


Nämä kaksi peliä eivät suinkaan ole edes ensimmäisiä lautapelejä, jotka käyttävät hyväkseen nykyteknologiaa tai reaaliaikaista pelaamista. Ne ovat kuitenkin varsin uunituoreita julkaisuja ja tarjoavat pelaajilleen erilaisen ja jännittävän pelikokemuksen. Tule itse kokeilemaan!

Captain Sonar ja Mansions of Madness: Second edition esittelyssä ja pelattavissa missäpä muuallakaan kuin Peliviikon Porin päätapahtumassa keskustan nuokkarilla 19.11. ja eikun alakertaan Pöllökarhujen huomaan.