sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Miniatyyripelejä Luminyrkissä

Apocalypse on vaatimattomasti sanottuna iso pelimuoto

Warhammer 40.000 Apocalypse ja Malifaux ovat näyttäviä ohjelmanumeroja ihmeteltäväksi, vaikka ei miniatyyripelejä itse (vielä) harrastaisikaan. Luminyrkissä ei kuitenkaan tarvitse ensikertalaisenkaan tyytyä katsojaksi, vaan useampia miniatyyripelejä on tarjolla myös kokeiltavaksi. Sotakone Miniaturesin peluutuksessa on Batman Miniature Game ja Guild Ball ja D-oom Products peluuttaa Bushidoa.

D-oomin myyntipöydän yhteydessä pääset näkemään miniatyyriharrastusta muissakin muodoissaan. Voit kysellä perusvinkkejä ja tutustua maalaamiseen. Ota vaikka omat välineesi ja pari figua kotoa mukaan ja liity seuraan. Ja jos oma välineistö kaipaa täydennystä, niin suteja, maaleja, yms. löytyy Sotakoneen myyntipöydältä. Eri pelien miniatyyreistä nyt puhumattakaan.Batman Miniature Game tuskin sinäänsä esittelyjä kaipaa, koska kyseessä on BATMAN. Jollet kuitenkaan ole lepakkofani, niin pelin kadut näyttävät täyttyvän hurjaa vauhtia myös muilla DC:n hahmoilla.

Viime syksynä valtakunnallisella peliviikolla Batmanin pöytä näytti tältä.The Batman Miniature Game is a tabletop skirmish game featuring the powerful heroes and evil villains of the DC universe.

Will you join the Dark Knight against the mobsters who terrorize Gotham? 

Or will you join his enemies to bring chaos to the streets and take back the night?
Fight for the control of Gotham! 
Guild Ball on keskiaikaista (ja jonkin verran myös fantasiaa sisältävää) jalkapalloa (Jota ei tietenkään saa sekoittaa fantasia-jenkkifutikseen Blood Bowliin). Kyse on kuitenkin enemmän rajumpaa kontaktia ottavasta katufutiksesta, kuin perinteisestä pallon potkimisesta. Jalkapallohuligaanit on siis päästetty kentälle. Vaikka tappelut ovatkin osa peliä, niin se sisältää toisaalta myös hyvin paljon taktista syvyyttä ja erilaisten pelikuvioiden suunnitteluun on välillä paneuduttava.

Mob football is a game generally played between neighbouring towns and villages on feast days. Players on opposing teams clash to control a leather-wrapped inflated pig's bladder and attempt to kick it into the opponent’s goal. ... The powerful Guilds of the land have taken advantage of the huge popularity of the sport as another means to control the masses. ... Guild Ball was born amidst a blaze of interest and publicity and with it, a whole new business and revenue stream for the Guilds.
Bushido on itämaistyylinen fantasiagenren miniatyyripeli, jossa pienet joukkiot taistelevat toisiaan vastaan.

Bushido is a game of savage battles, of cunning stratagems and last-ditch defences, and where debts of honour are paid in blood. In Bushido, the fate of the world hangs not on armies but on individual heroes, men and women of extraordinary capacity, attuned to the all-permeating life force known as Ki. This force is the very fabric of the universe, and those with the appropriate training or natural talent can tap into this energy source and gain seemingly superhuman powers. In the world of Bushido, the delicate tapestry of Ki – and thus the universe itself –is threatened by the forces of imbalance, and it is up to you to protect it – or help rip it apart. In a game of Bushido, nothing less than the universe itself is at stake. Are you ready for the challenge of the Way of the Warrior?