keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Ritareiden taistelu liskoja vastaanPorin Pelikauppa, perjantai 7.10.2016, kierros 10: Skinking aint easy vs Knights of the Heptadecagonal Table. Blogin edellisestä postauksesta on kerinnyt vierähtää jo tovi, ja edellisessä kirjoituksessa kerroinkin pelaavani Aten Äidin Pikku Kultia vastaan. Valitettavasti Atte joutui luopumaan sarjasta ja Ritareille tulikin siten vapaa kierros ennen kuin vastaan asettui Jyri liskojoukkueensa kanssa. Liskomiehiltä löytyi odotetusti liskoja joukkueestaan, oli pienempiä ja nopeampia liskoja, skinkkejä, sekä isompia ja vahvempia liskoja, sauruksia. Lisäksi joukkueesta löytyi yksi oikein jässikkä lisko, kroxigor. Luvassa oli siis haasteita kahdelta osastolta. Suurin osa liskoista oli omaa joukkuettani voimakkaampia, mutta samalla neljä liukasliikkeistä skinkkiä aiheutti Ritarivalmentajalle päänvaivaa.

Ottelu käynnistyi Ritareiden potkaistessa pallon liskojen päätyyn. Heti alusta asti kävi ilmi, millainen ottelu on luvassa. Juuri kun pallo oli ehtinyt laskeutumaan potkun jälkeen, oli liskot jo nyrkit pystyssä hyökkäämässä. Isoimman kolhun sai linjamies Sir Guzman Ki, jonka ottelu kestikin noin viisi sekunttia, ennen kuin mies kannettiin paareilla ulos kentältä saurus Pronzin käsittelyn jälkeen. Tietojen mukaan miestä ei nähdä seuraavassakaan Ritareiden ottelussa. Kolmansilta osapuolilta saatujen tietojen mukaan, myös molempien joukkueiden edustajat oli nähty tuomarinlahjomispuuhissa ennen ottelun alkua. Ritarit eivät ole kommentoineet huhujen todenperäisyyttä. Joka tapauksessa tuomari ei kuitenkaan nähnyt mitään väärää liskojen ottelun aloituksessa ja Sir Guzman Kin loukkaantuminen tiesi, ettei Ritarit päässeet täydellä miehityksellä koskemaan palloon avauspotkun jälkeen, sillä edellisessä kääpiöottelussa seuranneiden loukkaantumisten myötä ei vaihtopelaajia ollut.
Skinkkeily on toisinaan helppoa... ja toisinaan eiLiskojen raivokas hyökkäys ja samantien saatu ’mies’ylivoima johtikin heti laadukkaaseen hyökkäykseen. Ja hyvän pallonkuljettamisen laidasta toiseen jälkeen Ritareiden vasemmasta laidasta aukesikin tilaa ja skinkkien nopeus tuotti valtaisia ongelmia isojen saurusten vielä pidätellessä Ritaripelaajia. Lopputuloksena oli nopea 1-0 johto, kun skinkki Billz juoksi ohi Ritaripuolustuksen ja siirsi liskot etulyöntiasemaan.

Liskot puolustusasetelmassa. Ritarit vielä vailla hyökkäysmuodostelmaa.
Ritarit eivät tästä suinkaan lannistuneet, vaan saatuaan mahdollisuuden hyökätä avauspotkun jälkeen, lähtivät he antamaan iskuja takaisin uudella raivolla.  Tilanne kentällä pelaajamäärän osalta tasoittuikin, kun ogre Sir Lock paukutti liskoja kumoon ja kentältä poistettiin yksi saurus sekä epäonninen skinkki, joka jäi täysin epäreiluun taisteluun joutuessaan välienselvittelyyn ogrea vastaan. Ottelussa oli muutenkin lääkintämiehillä kiireitä, sillä Sir Guzman Kin lisäksi myös Count Tatchtis päätyi lasaretin puolelle, ei kuitenkaan ennen kuin oli itse rusikoinut yhden sauruksen pihalle, ja kun Sir Vivorkin pääsi vielä tilastoihin väkivaltaisuudellaan, oli liskojen lasaretti pullollaan. Osa näistä tosin tapahtui vasta toisella puoliajalla, mutta ottelun teemana oli, että kentältä löytyi tilaa kun molemmat joukkueet olivat enemmän tai vähemmän vajaalukuisia läpi ottelun.


Kentällä oli pallokinTilaa siis oli, ja kuten odottaa saattaa, näkee sen myös tulostaululta. Ritareiden oma hyökkäys ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla, kun Sir Fumbles-a-lotin hyvästä heitosta huolimatta catcher Sir Tufeil onnistui rähmimään pallon kätösistään kentän pintaan. Seurasi parin vuoron häröpallo, missä pallo pomppi maassa pelaajalta toiselle, mutta ketään ei sitä saanut haltuunsa. Sentään vastustajan pelaajiin osuttiin puolin ja toisin ja kun useampi pelaaja makasi kentän pinnassa, tai jopa hoidettavana kentän laidalla, niin Sir Fumbles-a-lot löysi uudestaan tiensä vapaalle pallolle ja noukki sen lopulta varmasti ylös. Tämän jälkeen uusi heitto kohti Sir Tufeiliä ja tällä kertaa pallo jäi Ritareiden catcherin haltuun ja mies lähtikin samantien karkumatkalle. Vielä kun muut pelaajat blokkasivat puolustusta yrittävät liskot, tasoittivat Ritarit tilanteen 1-1:een.

Kun enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, oli Ritareiden vuoro aloittaa hyökkäys ja lähteä hakemaan johto-osumaa. Tässä kohtaa alkoi Nuffle kuitenkin tekemään päätöstä, kenen peliksi tämä on tuleva kääntymään. Jyrin alun hyvä tuuri tuntui olevan muisto vain, kun liskot alkoivat tunaroimaan lähes kaiken mahdollisen suorittamisen. Tämä näkyi myös lasaretissa, kun ennakolta sitkeät liskot murtuivat Ritareiden käsittelyssä. Ja kun pallokaan ei näpeissä pysynyt ja omat lyönnit menivät ohi, niin ei aikaakaan kun Ritarit siirtyivät ensi kertaa johtoon. Tapa oli jälleen vanha tuttu: Sir Fumbles-a-lot heittää ja Sir Tufeil viimeistelee. Tämän ansiosta Sir Fumbles-a-lot nousi liigan piikkipaikalle onnistuneissa syötöissä, kun tässä ottelussa kertyi onnistumiset 13 ja 14. Tilanteeksi 1-2 viimeistelleelle Sir Tufeilille touchdown oli puolestaan jo kauden kuudes.


Hyökkäys on paras puolustusSiitä blitzillä puolustus käyntiin...
Touchdownin jälkeen oli jälleen liskojen vuoro hyökätä ja Sir Fumbles-a-lot potkaisikin pallon uuden kykynsä ansiosta tarkasti liskojen kenttäpuoliskon päätyyn. Sen jälkeen nähtiin oppia suoraan NFL-maailmasta, kun aloituspotkun jälkeen Ritarit blitzasivat kuin Minnesota Vikingsin puolustus konsanaan tällä kaudella. Ennen kuin liskot tiesivät mitä oli tapahtunut, oli kolme Ritaripeluria pallon ympärillä, vaikka sen piti olla liskojen pallo. Tähän ei vajaalukuisella liskojoukkiolla ollutkaan lääkettä, kun Ritareiden kaikki kolme blitzeriä pääsivät piirittämään vapaan pallon. Lopulta toisella yrittämällä Sir Vivor onnistui noukkimaan pallon ja kuljettamaan sen maalialueelle asti, 1-3.

Ritareiden touchdown ratkaisi ottelun ja loppu olikin melkoista pelailua puolin ja toisen. Vuorot toteutettiin todella nopeaan tahtiin, muutenkin monesti kolme tuntia kestävään otteluun ei tällä kertaa mennyt kuin hieman yli kaksi tuntia (kentällä olevien pelaajien vähyys auttaa huomattavasti tuossa asiassa). Tästä huolimatta Nuffle koki lopulta hieman sääliä Jyriä kohtaan kun ottelun viimeisellä vuorolla skinkki "Fidlefingers" Brakt antoi pallon saurus Mulqzille, joka vastoin kaikkia odotuksia sai pallon haltuunsa ja pääsi spurttaamaan päätyyn asti, oli ottelun loppulukemat 2-3 tosiasia.

... ja touchdown. Taustalla liskojen sairasosastoa.
Ritareille siis kauden kuudes voitto (sisältää kaksi luovutusta, yksi ennen ja jälkeen liskomatsin) ja sarjasijoitus tällä hetkellä viides. Jos viimeisestä kahdesta ottelusta saa väännettyä voitot niin neljänneksi olisi mahdollisuudet. Seuraavaksi kuitenkin luvassa erittäin hankala matsi, kun vastaan asettuu Juhanan ranskalaiset aatelisrotat. Ensi kerralla on luvassa siis hovikelpoista turpaan lyöntiä ja juonittelua. 


Juha