keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hyviä satunnaisia joulukohtaamisia itse kullekin säädylle

Joulu on täällä ja sen viettoon on pelaajienkin hetkeksi syytä rauhoittua. Muistakaa siis nauttia joulupöydän antimista, sillä tarvitsette voimianne, jotta jaksatte piestä ystävät ja sukulaiset pukinkontista löytyneissä peleissä. Porin Pöytäpeliseura vielä epävirallisessa kapasiteetissaan tahtoo toivottaa teille hyvin virallisesti antoisat joulut, mutta luonnollisesti aiheeseen sopivalla tavalla. Kaivahan pelivälineesi esiin ja valitse alta itsellesi parhaiten sopiva peli.

Peli #1


Heitä kuusitahoista noppaa ja konsultoi seuraavaa taulukkoa.

1. Hnngh ykkönen? Joulun kunniaksi saat kuitenkin heittää uudelleen.
2. Sattumalta läheisen ystävällisen peliliikkeen ohi kävellessäsi tajuat, että et ole vielä hankkinut itsellesi joululahjaa ja veronpalautuksetkin vielä käyttämättä. Huh huh onpas pelottavan realistinen lautapeli.
3. Ota First Player Markkerina toimiva tonttulakki itsellesi. Ainakin sinulla on nyt paremmat asemat ensi vuonna.
4. Tarjoa vasemmalla istuvalle pelaajalle karkkia. Hätätapauksessa myös piparit käyvät. Mikäli muita pelaajia ei ole enää jäljellä, syö herkut itse, sillä voitit pelin.
5. Olet vissiin niitä tyyppejä jotka pärjäävät Eldritch Horrorissa? Ota taulukossa askel eteenpäin.
6. Kutonen onnistuu aina. HYVÄÄ JOULUA!

Peli #2


Heitä 2D6 ja konsultoi seuraavaa taulukkoa

3+ HYVÄÄ JOULUA!
2. Jarkko siisaa inikan ja häviät pelin.

Peli #3


Heitä D20 ja konsultoi seuraavaa taulukkoa

1. Kohtaat ryhmän Cthulhun palvojia. He toivottavat sinulle hyvää viimeistä joulua.
2. Ihmissusien kanssa hengaaminen metsässä ei ole aiemmin kuulunut joulusuunnitelmiisi, mutta onneksi heillä on vaahtokarkkeja.
3. On synkkä ja myrskyinen yö. Se on Thorin syy. Hän toivottaa anteeksipyytävästi hyvät joulut. Muttei Marvelin Thor, koska et heittänyt nyt niin järin hyvin kuitenkaan.
4. Kuvittelet pääseväsi helpolla, kun jälkikasvusi lahjalistalla oli vain yksi asia. Kuinka suuriksi pöllökarhut muka voivat kasvaa? Kysyt porttivahdilta reittiä metsän läpi lähimmälle pesälle ja lähdet matkaan. "Mutta hyvää joulua silti..." huutaa vahti perääsi mielipuolisesti käkättäen.
5. Astelet kierreportaita alas hämärään yökerhoon. Terästetyn glögin tuoksu täyttää sieraimesi. Huomiosi kiinnittyy kiihkeään sanailuun tiskillä. Lierihattuinen mies uhkailee lyhyttä goottia teräväksi nuollulla piparminttuisella karkkitangolla. Tunnistat tuon vanhan metsästäjien kikan vuosien takaa. Vampyyri tarjoaa sinulle tonttulakkia ja selittää, että jokavuotinen kapakkatappelu rusinoista ja manteleista on taas alkamassa. Sinun on aika valita puolesi...
6. Kaupungissa työskentelee yli 70 kääpiötä. Varmasti joku heistä suostuu esittämään pukkia panimomestarien joulujuhlassa? Keräät rohkeutesi ja taputat ensimmäistä kääpiötä olalle...
7. Kapteenin lokikirja. M3.015.2212. Telakoiduimme avaruusasemalle joulun ajaksi. Alfa Centaurin muonituskeskuksen jouluvalot tunnutaan ripustavan joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin. Mutta tänä vuonna nappaan sen mantelin.
8. Huolimattomuuttasi tipahdat viemäriin - joukko rottamiehiä tervehtii sinua iloisesti ja tarjoaa kiiltäviä vihreitä karkkikuulia. En usko, että olisi etujesi mukaista kieltäytyä. Ja miksi kieltäytyisit, vihreät kuulat ovat herkullisia.
9. Lentävä lautanen laskeutuu keskelle pikimustaa peltoa. Omituisen näköiset kolmisilmäiset otukset lyllertävät aluksesta luoksesi. He kertovat sinulle tulleensa etsimään legendaarista Joulupukkia, jolla on huhujen mukaan linnunradan nopein kulkuväline.
10. Olet tavallistakin paremmalla tuulella joka jouluisen pelastusarmeijalahjoituksesi jälkeen, sillä padan vieressä hengannut tyyppi oli pukeutunut örkiksi. Mahtavaa omistautumista; kuinkakohan hankalaa sen irtoparran ja tonttulakin kiskominen naamarin päälle on ollut?
11. Ihmettelet mikset ole ennen tajunnut tehdä joululahjoja itse. Kaikkihan pitävät taikajuomista.
12. Summonaus on helppoa he sanoivat. Piirtelet vain jotain käppyröitä, poltat suitsukkeita ja hoilaat jostain kirjasta he sanoivat. Nyt koko kämppä on tuhkan peitossa ja joku sarvipää kävi toivottamassa hyvää joulua ja katosi.
13. Ikivanha haltiakuningas tulee vastaasi, kun olet metsässä kävelyllä. Hän kysäisee sinulta suorinta reittiä Korvatunturille, sillä hän on matkalla tapaamaan kaukaisia sukulaisiaan.
14. Lahjaostokset Night Cityssä voivat olla haastavia. Sinulla on kuitenkin käynyt tuuri, sillä syrjäkadulla törmäät vanhaan tuttuun fixeriin, joka on joulumielellä ja hänellä sattuu olemaan juuri tänään hyvin edullista kybernetiikkaa juuri sinulle. Kuinka onnekasta!
15. Punainen lohikäärme lentää vuoren takaa eteesi. Ystävällinen kaveri auttaa sinua paistamaan unohtamasi joulukinkun ja toivottaa hyvät joulut jatkaessaan matkaa.
16. Juokset pitkin mutkaisia katuja kohti toria. Vakaa aikomuksesi on ehtiä näkemään Karjupukki ennen kuin hän jatkaa matkaa. Käännyt risteyksestä rajusti ja törmäät pitkään hintelään mieheen tumman kaavun peitossa. "Anteeksi kauheasti ja hyvää joulua!" huikkaat pahoillasi, joskin jatkat jo juoksua. "NIIN... ONNEKSESI ON JOULU" kumisee vastaus perässäsi pitkin kapeaa katua.
17. Luulit onnesi vihdoin loppuneen kohdatessasi joukon kiertäviä epäkuolleita kuorolaisia, mutta nyt heidän sätkiessä yhdessä kasassa keskellä ala-asteen jääkiekkokaukaloa tajuat noppajumalien olevan yhä puolellasi. "Score!" kiljaiset, kun kentän laidalla lojuva jääkiekkomaila ratkaisee viimeisen joululahjaongelmasi.
18. Uuden Star Wars elokuvan myötä pelinjohtajasi suostui vihdoinkin siirtämään vanhan kampanjanne Outer Rimmille. Lahjoit häntä tosin myös glögillä ja pipareilla. Kiitollisuuden osoituksena sait vieläpä levelin.
19. Epäluuloistasi huolimatta goblinien paketointipalvelu kieltämättä säästi sinulta valtavasti aikaa jouluostoksilla. Kaikki on vihdoin hoidettu.
20. Luolaston viimeisestä nurkasta löydät kääpiöiden pajan, jossa punaiseen nuttuun sonnustautunut bugbear raahaa säkkiä kohti ahjon takaa nousevaa valtavaa savupiippua. Autat häntä kantamuksissaan ja kiitokseksi hän lupaa jättää majatalon kuusen alle sinulle ylimääräisen paketin.

Peli #4


Heitä nop.. Ai niin, mutta kun se on life counter ei sitä kieltämättä oikein voi heittää. Ja näissä värikkäissä nopissa on vain jotain pöllöjä ja mitälie elikoita ja riimuja... Umh...ööö... Um. HYVÄÄ JOULUA!!!


Kaikesta huolimatta rauhaisaa joulua ja pelirikasta uutta vuotta toivottavat virkaa tekevät tontut Petteri ja Riku

...Jaa niin uusi vuosi? Joku jossain taisi joskus mennä lupaamaan jollekin, että kuulette vielä, miten ensi vuonna homma lähtee käyntiin? Hmmh kaikkea sitä ja juuri, kun meinasin ripustaa kertojan kaavun naulaan. No hyvä on lupaus on lupaus. Kai tämä onnistuu ilman takkatultakin.

Kaava on itseasiassa hyvin yksinkertainen. Ensi vuoden alussa (toivoaksemme heti tammikuussa tottakai) pidetään kokoontuminen niille, jotka ovat kiinnostuneita olemaan seuran pyörittämisessä aktiivisesti mukana. Toivon mukaan tätä väkeä on ainakin sen verran, että voimme muodostaa osasta pienen hallituksen, joka ottaa ohjat ja lähtee viemään seuraa liikenteeseen ja toimintaan. Mitään muuta paljastettavaa ei oikeastaan ole, sillä tulevaisuus on nimenomaan tuon kokoontuvan joukkion käsissä. Olet sitten kiinnostunut olemaan hallituksessa tai muissa vastuutehtävissä mukana tai olet vain ylipäätään innokas pelaaja ja tahdot päästä kuulemaan niistä itse pelitapahtumista, niin ohje on sama: Seuraa tätä blogia, niin kuulet kyllä, kun tapahtuu!