Pelipöytä 2019

Kuva: Kristiina Seppä. Instagram: @kristiinaseppa_illustration


Maaliskuussa uusi pelitapahtuma saapuu Poriin, kun Pöllökarhut ry järjestää täysin pöytäpeleille ja niiden harrastajille (tuleville, tuoreille ja veteraaneille) pyhitetyn tapahtuman. Tapahtuma liputtaa pelaamisen yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, joten sen nimeksi on valikoitunut Pelipöytä, koska se on väline ja paikka, joka todella tuo harrastajat yhteen. Aivan, kuten yhdistyksemmekin pyrkii aina tekemään.

Luvassa on mm. Dungeons & Dragonssia, Warhammer 40.000-turnaus, Magic the Gatheringia,  maastotyöpaja ja tottakai aivan valtava määrä lautapelejä vapaasti pelattavaksi ja tarvittaessa aina myös sääntöopastuksen kerta! Lue tapahtuman tarkempi ohjelmisto alempaa.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 2.3. Porin keskustan nuorisotalolla kello 10.00-0.00. 

Tapahtuman pääsymaksut:


2e Pöllökarhut ry:n jäsenille
4e muille.
Alle 12-v ilmaiseksi huoltajan seurassa
Maksutavat: Käteinen ja MobilePay

Tapahtuman kehittymisen seuraaminen onnistuu parhaiten Facebookissa.


Tapahtuman häirinnänvastainen linjaus.

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta voit lähestyä meitä Facebookissa tai sähköpostitse osoitteella pollokarhut@gmail.com


OHJELMISTO


* ROOLIPELIT

Huom. Kaikkiin roolipeleihin ilmoittaudutaan etukäteen INFO-pisteellä!

---

13:00-17:30 Varjojen Tanssi
Urbaania fantasiaa Magic the Gatheringistä tutussa maailmassa.
Peli: Dungeons & Dragons 5th Edition
Genre: Mysteeri / Heist –elokuva / hiippailu / todisteiden kerääminen
Pelaajamäärä: 3-6, kesto 2-4h
Pelinjohtaja: Jaakko Koskinen

Jokainen Ravnican killoista haluaa selvittää mitä eräs mysteerinen liikemies nimeltä Herra Shade oikein puuhastelee. Minkä killan riveissä sinä lähdet tälle öiselle tehtävälle?

Pystyvätkö eri kiltojen edustajat tekemään tiimityötä? Onko Herra Shade vain poikkeuksellisen varakas liikemies vai paljastuuko hänestä kenties jotain aivan muuta? Tule pelaamaan niin saat vastauksen näihin kysymyksiin!

---

18:00-20:30 The Sword
Peli: Burning Wheel
Pelaajamäärä: 4, kesto max. 2h 30min
Pelinjohtaja: Eerik Lehtonen

Neljä seikkailijaa löytävät pitkän matkan jälkeen etsimänsä mittaamattoman arvokkaan miekan, mutta sen jakaminen on kovin vaikeaa...

Seikkailu esittelee Burning Wheelin pelimekaniikkaa lyhyesti. Burning Wheel eroaa muista roolipeleistä antamalla pelaajille enemmän valtaa. Seikkailu keskittyy pelaajien hahmojen ympärille.

---

12:00-18:00 Aloittelijaystävällisiä tunnin seikkailuita
Peli: Pyöreän pöydän ritarit
Pelaajamäärä: 1-6, kesto 1h / peli (pelit alkavat tasatunnein)
Pelinjohtaja: Sami Koponen

Kuningas on poissa ja maata uhkaa sekasorto. Niinpä kuningatar Guinevere on perustanut pyöreän pöydän ritarikunnan. Sen jäsenten tehtävä on kulkea ympäri muinaista Britanniaa ja puolustaa oikeutta. Kuninkaan edustajina teillä on tuomarin, valamiehistön ja pyövelin valtuudet. Miten käytät valtaasi?

Pelin säännöt ovat yksinkertaiset eikä Arthurin tarinoita tarvitse tuntea. Peli sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneille roolipelaajille. Yksittäinen skenaario kestää tunnin verran ja voit osallistua samalla hahmolla useampaankin seikkailuun. Also in English, if required.

---

20:00-22:00 Beneath a Metal Sky
Peli: Dread
Genre: Scifi / jännitys / kauhu
Pelaajamäärä: 3-6, kesto 1h 30min
Pelinjohtaja: Tero Saarenmaa

Olette avaruusaluksen miehistö ja olette löytäneet avaruushylyn. Mitä arvoituksia se pitää sisällään?

Seikkailu voi ahdistaa herkempiä pelaajia. Sisältää väkivaltaisia kuvauksia.

------------------

* LAUTAPELIT


12:00-12:30 Luento: Miten pelattais? Lautapelien mekaniikat ja sanasto

Miten modernit lautapelit toimivat ja miten niistä puhutaan. Luennoitsijana Jarmo Niinisalo

---

12:30-13:00 Luento: Lautapelien teemat, pelisuunnittelijan näkökulma

Luennoitsijana toimii Sami Laakso (Snowdale Design), joka on suunnitellut useita lautapelejä ja avaa nyt omaa näkökulmaansa pelien teemoitukseen.

snowdaledesign.fi

---

10:00-24:00 Vapaata pelailua

Tuo omat pelisi tullessasi, tai lainaa muiden ystävällisesti paikalle tuomia pelejä. Mikäli et osaa sääntöjä, niin nykäise hihasta paikalla sitä varten olevia peliopettajia.
---

22:00-24:00 Palvotko Cthulhua?

Peli: Do You Worship Cthulhu?
Pelaajamäärä: 5-30

Tunnettu Mafia/Werewolf/Town of Salem-pelityyppi on kääntynyt H.P. Lovecraftin maailmaan. Tämän party-pelin oppii muutamassa minuutissa.

------------------

* KORTTIPELIT

10:00-22:00 Keyforge –pelin esittelyä

Keyforge on viime vuoden loppupuolella ilmestynyt kuuma korttipeliuutuus, joka poikkeaa perinteisistä keräilykorttipeleissä siinä, että et kokoa pakkaasi itse, vaan ne tulevat valmiina kokonaisuuksina. Tule kokeilemaan!

---

13:00-18:00 Magic the Gathering –pelin esittelyä

Pelipöytä-tapahtumassa pääset kokeilemaan Magic The Gatheringia! Saat oman starttipakan ilmaiseksi ja sinut opastetaan pelin rikkaaseen, monipuoliseen ja jännittävään maailmaan Pelikryptan johdolla.

---

13:30-18:00 Magic the Gathering Draft –turnaus 

Järjestäjä: Pelikrypta
Osallistumismaksu: 15€

------------------

* MINIATYYRIPELIT

10:00-17:00 Guild Ball -turnaus

Guild Ball eli Kiltapallo on vaihtoehtohistoriaan sijoittuva jalkapallopeli, jossa kaupungin eri killat ottavat mittaa toisistaan. Peli on hyvin taktinen ja soveltuu erityisen hyvin turnauspelaamiseen.

Tiedot ja ilmoittautuminen

---

10:00-21:00 Warhammer 40.000 -turnaus

Warhammer 40.000 sijoittuu synkkään tulevaisuuteen, jossa valtavat armeijat käyvät toisiaan vastaan. Tämä komea miniatyyripeli on ehdottomasti näkemisen arvoinen, joten kannattaa käväistä alakerrassa ihailemassa.

Tiedot ja ilmoittautuminen

---

11:00-14:00 Maastotyöpaja vaihtoehtomateriaaleilla 

Järjestäjä: Knollgrobbin (Instagrammissa @knollgrobbin)
Osallistumismaksu: 2€
Lisätietoa facebookista

Pajassa käydään läpi yleisimmät maastoissa ilmenevät materiaalit käyttäen vaihtoehtomateriaaleja työstötekniikoiden pohjana (tarjolla harjoituskappaleet jokaista materiaalia varten). Ainoa ns. lukkoonlyöty osuus työpajassa on rakennuksen runko (etukäteisvalmistelusyistä), siitä lähdetään jokaisen maun ja mielikuvituksen mukana kuuta kiertävälle väkertämään.

Pajassa on valmiina runkomateriaalit, eri pintamateriaaleja (niin vaihtoehtoisia kuin kaupallisiakin), maaleja (pieni määrä), liimaa, ja erilaisia laatikoita yms. maastojen pohjiksi, sekä erilaisia työstöön tarvittavia työkaluja.

Pidämme lyhyehköjä taukoja muutaman kappaleen, ajoitetaan etenemisvaiheiden mukaan.

Maastotyöpajaa sponsoroivat: Askarteluliike Taitava, Pelikrypta, Saarinen, Sari K & nimettöminä pysyttelevät yksityishenkilöt