keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lautapelipainotteinen tutustumisilta 5.12.2015


Joulukiireet lähestyvät, joten turha meidänkään on kasvattaa stressiä kiirehtimällä. Kokoonnumme siis rauhallisissa merkeissä lautapelien ja keskustelun äärelle joulukuun alussa. Vaikka seuran perustamisesta ja sen toiminnasta varmasti jutellaankin, niin päivä ei siis missään nimessä rajoitu siihen ja mitään virallista esityslistaa ei kukaan naaman eteen tyrkytä. Ota siis suosikkipelisi kainaloon ja tule tekemään tuttavuutta toivottavasti uusienkin pelikaverien kanssa. Toki kaikkeen kätkeytyy myös hitunen politiikkaa, joten älä jätä tapahtumaa välistä, jos olet kiinnostunut olemaan tulevaisuudessa mukana yhdistyksen tekemisessä.

"Lautapelit" on tässä myös hyvin löyhä käsite eli ei tarvitse jättää Magic-pakkaa tai peliä, jossa käytetään miniatyyrejä kotiin, mutta ideana on lähinnä pelata rennosti ilman kaikista valtavimpia pelikomplekseja ja samalla testata tilat, joihin kovin moni ei ole vielä ehtinyt edes jalallaan astua. Missä ja milloin siis tapahtuu?

*********************************************************************************


Tutustumisilta lauantaina 5.12.2015

Noormarkun kirjaston yläkerrassa kello 14.00-20.00.
Laviantie 4, Noormarkku 29600 Pori
Noormarkun kirjaston yhteystiedot

Kyseessä on siis Noormarkun upouusi kirjasto, jossa käytössä on parikin huonetta pelaamista varten. Pelitiloissa on jääkaappi ja järjestämme myös kahvia. Vieressä on lisäksi pari ruokakuoppaa ja kebab-pizzeria. Pelitiloihin on myös oma sisäänkäyntinsä, joten kulku onnistuu vaivatta kirjaston sulkeutumisen jälkeenkin.

Uhratkaa hieman ajatusta lautapeleihin, joita nappaatte mukaan. Puolet pöydistä tilaa vievä ja vuorokauden aikaa vaativa Twilight Imperium ei ehkä ole se realistisin vielä tähän tapahtumaan. Kannattaa muistaa, että joudut takuulla opettamaan pelisi säännöt myös uusille pelaajille. Rento ote siis tässäkin ja päätavoite on tosiaan se ihmisten toisiinsa tutustuminen pelien lomassa.

Tämän olisi myös syytä olla kaikille selvää, mutta varmuuden vuoksi: Kohtele muiden pelejä kunnioittavasti, kuin henkesi riippuisi siitä. Älä jatä tahmatassuilla jälkiä peleihin tai muutenkaan suttaa ympäriinsä. Ei korttien taittelua tai muuta varomatonta käsittelyä. Vahinkojakin toki aina sattuu ja se pelien tuojienkin pitää ymmärtää (korttisuojat yms on pop). Ei kuitenkaan ole kenenkään edun mukaista, jos pelin huonolla kohtelulla tutustumisillan saldona on ettet ainakaan kyseisen pelin haltijasta enää peliseuraa jatkossa saa.

Nyt kun tämä pakollinen saarna on saatu pois alta, niin tahdomme tottakai toivottaa kaikki kiinnostuneet pelaajat mukaan tapahtumaan tapaamaan muita paikallisia pelaajia!

Tapahtumaan on vielä muutama viikko, joten muistutuksia ja lisätietoja varmasti tipahtelee matkan varrella. Ainakin kimppakyydeistä tullaan todennäköisesti vielä huutelemaan, jos omaan autoon tai bussikyytiin ei ole mahdollisuutta. Bussien tosin pitäisi paikalle kulkea aika kätevästi.


*********************************************************************************

Virallinen tiedote ohi.

Petterin omakätinen pahanteko alkaa.

Tiedän, että joku siellä jo puhisee, että miksi ihmeessä Noormarkkuun, mutta huoli pois minäpä kerron! Pöytäpeliseuran ensimmäinen kokoontuminen pidettiin Porin kaupunginkirjaston tarjoamissa tiloissa (kappas taas yksi kirjasto) ja paikalle kiiruhti myös Noormarkun kirjaston edustaja, joka lähes ensitöikseen ilmoitti, että heillä on upouudet tilat, joihin olemme tervetulleita vaikka heti. En tiedä haluaisiko kukaan tästä tehtävän numeroa, mutta teen sen silti! Koska ainakin minusta on aivan häkellyttävän mahtavaa, että joku tarjoaa meille tiloja aivan itse jo ennen kuin koko yhdistystä on edes perustettu. En tiedä onko sinulla kokemusta tilojen hankkimisesta millekään tapahtumalle, mutta voin vakuuttaa, että se ei yleensä mene tällä kaavalla. Joten jos joku ottaa meidät näin lämpivästi avosylin vastaan ennen kuin mitään "meitä" on olemassakaan, niin silloin nillittäminen siitä, että paikka ei sijaitse kävelyetäisyydellä Porin kauppatorista on epäkypsää, sydämetöntä ja rikos nörttikulttuuria kohtaan kaikkialla.

Kyllä, olen kirjoittanut propagandaa ennenkin ja aion olla holtiton vastedeskin, jotta tulevan yhdistyksen tuleva hallitus ymmärtää valita tulevaksi tiedottajakseen jonkun järkevämmän.