Blood Bowl


HUOM. LIIGA SIIRTYY TOISTAISEKSI KORONAVIRUKSEN TAKIA!!!!PORILAINEN BLOOD BOWL


Blood Bowl on Games Workshopin vuodelta 1987 oleva miniatyyripeli, joka on Warhammer-fantasiamaailman versio amerikkalaisesta jalkapallosta. Peli on parhaillaan 7. sääntölaitoksessaan ja se on poikinut myös muutamia videopelejä. 

Julkisia ja kaikille avoimia Blood Bowl-liigoja on järjestetty katkeamatta Porissa vuodesta 2013 saakka. Pöllökarhut ry on huolehtinut näiden järjestämisestä vuodesta 2016 alkaen. Liigojen järjestämisestä huolehtii erillinen Blood Bowlin sääntökomitea, joka on ollut mukana alusta saakka. Myös tätä ennen Blood Bowlia on kaupungissa paljon pelattu satunnaisemmin erilaisissa harrastajien omissa liigoissa.

BLOOD BOWL 2020

Tämä on erityinen kausi, sillä liiga on järjestyksessään kymmenes eli voidaan puhua suorastaan juhlaliigasta. Lisäksi tämä on viides liiga, joka järjestetään Pöllökarhut ry:n alla. 


*****


PÖLLÖKARHUJEN BLOOD BOWL LIIGAN SÄÄNNÖT JA OHJEET VUODELLE 2020LIIGAN SÄÄNNÖT

Ilmoittautuminen yhdistyksen sähköpostiin: pollokarhut@gmail.com viimeistään perjantaina 13.3. Viikonlopun aikana arvotaan peliparit yms. ja liigakierrokset alkavat maanantaina 16.3. Rosterien palautus viimeistään liigan ensimmäisen viikon aikana. 


Osallistumismaksu yhdistyksen jäsenille 5€ ja muille 7€.  

Voit maksaa maksun joko käteisellä järjestäjille tai suoraan yhdistyksen tilille.
Säästöpankki: FI25 4450 0010 1761 28
Merkitse saajaksi Pöllökarhut ry ja kirjoita viestikenttään nimesi ja sanat Blood Bowl.Liigan kierrokset kestävät kaksi viikkoa, jonka aikana pelataan yksi peli. Poikkeuksena ensimmäinen kierros, joka on kolme viikkoa pitkä. Kierrosten määrä riippuu lohkojen koosta. Tässä muutaman kierroksen aikataulut. Pelejä saa pelata myös nopeammalla tahdilla, mikäli se on mahdollista. (Eli kaikki edeltävät pelit pelattu molemmilla pelaajilla)

1. kierros 16.3.–5.4.
2. kierros 6.4.–19.4.
3. kierros ...jne

Koska kyseessä on juhlakausi, niin pyrimme viime vuotta pidempään liigaan ja isompaan pelaajamäärään. Lisäksi tämän vuoden palkinnot tulevat olemaan sen vuoksi erityisen muhkeat, sillä yhdistys lihottaa palkintopottia tuntuvasti juhlan kunniaksi. ***

Aikataulussa pysymisestä:

Sovi pelisi ajoissa.

Jos aikataulusi näyttävät liian haastavilta jollain kierroksella, niin ajoissa luovutusvoiton antaminen vastustajalle on kaikista herrasmiesmäisin tapa. Näin liiga pääsee etenemään ja varsinkaan lohkovaiheessa tämä ei aiheuta ongelmia kummallekaan joukkueelle. Luovuttamisessa noudatetaan sääntökirjan ohjetta (vastustaja saa mvp:n ja rahat luovuttaneelta). Molempien joukkueiden lasketaan pelanneen pelin ja miss next game-loukkaantumiset parantuvat.

Mikäli peliä ei saada sovittua määräaikaan mennessä, eikä kumpikaan luovuta, merkataan molemmille tappio. Rahaa tai mvp:tä ei jaeta. Miss next gamet eivät palaudu. 

Äärimmäisessä tapauksessa sääntökomitea voi todeta toisen joukkueen luovuttaneeksi mikäli näyttää siltä, että sopimisyritykset ovat olleet yksipuoleisia.


***

Joukkueiden kokoamiseen on käytössä perinteiset 1,000,000 kultaa. 

Fan Factoria ei saa ostaa ja se on alussa kaikilla joukkueilla 5. Tämä lasketaan ratingiin mukaan. Esimerkki: Mikäli käytät kaikki rahat alussa, on joukkueesi team rating 1050.

Mikäli pelaat maalatulla joukkueella, saat GATE -heittoon +1. 

Suosittelemme käyttämään turnauksien värikoodauksia pelaajatyypeille, varsinkin, jos pelaat convertoidulla tai muuten erikoisemmilla figuureilla. Yleensä nämä siis maalataan alustojen reunaan. 

Vihreä – Blocker
Punainen – Blitzer
Keltainen – Catcher
Valkoinen – Thrower
Harmaa – Lineman

Kellon käyttöä peleissä suositellaan. Pelaajat saavat sopia käytöstä keskenään, mutta sääntönä on, että jos toinen pelaaja sitä vaatii, on kelloa käytettävä. (6min/vuoro lohkovaiheessa ja 4min/vuoro pudotuspeleissä) 

Pelin voitosta saa 3 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen.


***


BLOOD BOWLIN SÄÄNNÖT

Blood Bowlin uusin sääntölaitos vuodelta 2016 pilkkoo säännöt useaan eri lähteeseen. Tämä kelpaa normaaliin pelaamiseen, mutta tekee perinteisestä liigamuotoisesta pelaamisesta hankalaa ja asettaa pelaajat eriarvoiseen asemaan. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman palaamalla käyttämään Competition Rules-sääntöpakettia. Otamme kuitenkin uudesta laitoksesta mukaan muutamat korjaukset, joten pelin perussääntöjen osalta voit käyttää kumpaa sääntökirjaa tahansa. 

Tästä johtuen seuraavat tarkennukset ovat tarpeen

Competition Rules menee edelle jos säännöissä on ristiriitaa, ellei seikkaa ole mainittu poikkeuksissa alla.

BB2016 -säännöistä mukana seuraavat muutokset:

* Human -joukkueen Catcher on hinnaltaan 60k.

* MVP:tä heitettäessä valitaan kolme pelaajaa, joiden väliltä heitetään kenelle menee MVP.

* Piling On -skill vaatii Team Re-Rollin käyttämistä.

* Ne joukkueet, joille on julkaistu uudistettu lista, niin pelaaja saa valita seuraako Competition Rules versiota vai BB2016-versiota. Samassa versiossa on kuitenkin pysyttävä kaikissa asioissa. Tälläisiä joukkueita ovat mm. Halfling, Goblin, Ogre jne. 

Näiden sääntöpakettien joukkueiden lisäksi myös "NAF Recommended Teams" eli Slann, Daemons of Khorne ja Bretonnians ovat sallittuja joukkueita liigassa.

Erityishuomautus Inducementeista: Inducement-osuudet ehdottomasti vain Competition Rules-paketin puolelta. Nämä ovat suurin ongelma liigapelaamiseen BB2016-paketissa.


***

Competition Rulesin Optional Rules -osiosta on käytössä kaikki Inducementit (Myös Special Play kortit. Huom. ei sama asia kuin BB2016-kortit)

Porilainen huomautus: Illegal Procedure -sääntö ei ole nykyisin käytössä. Mikäli vuorojen seuraamisessa alkaa kuitenkin ilmetä ongelmia, niin tämän käyttöön saatetaan palata tulevissa liigoissa. 


KULTAINEN SÄÄNTÖ:

Monissa Games Workshopin peleissä on käytössä ns. kultainen sääntö, jonka tarkoitus on edistää pelin sujuvuutta. Mikäli pelaajat näin sopivat on erilaiset tilanteet mahdollista ratkaista nopanheitolla. Jos esimerkiksi jokin sääntökohta on hukassa, mutta ei haluta käyttää aikaa sen etsimiseen, niin tilanteen voi heittää nopalla jomman kumman pelaajan eduksi ja vasta pelin jälkeen tutkia tarkemmin, että miten sääntö todella menee. Tämä on nopea tapa ratkaista ongelma, jos se ei ole erityisen kriittinen. 

Suosittelemme tälläisiä sujuvuutta edistäviä sopimisia pelaajien välillä muutenkin. 

Näin ollen JOS MOLEMMAT PELAAJAT SUOSTUVAT, on lupa käyttää myös BB2016-sääntöjen uutuuksia kuten vetää kortteja pelin aluksi ja pelata jollain erikoisemmalla stadionilla yms. On ihan ok hakea peliin väriä näillä, jos siltä tuntuu. Nämä kuitenkin yleensä monimutkaistavat peliä ja tuovat lisää satunnaisuutta peliin, joten suosittelemme harkitsemaan niiden käyttöä. 


*****

SÄÄNTÖLINKIT

Competition Rules - paketin löydät TÄSTÄ.
NAF Recommended Teams - paketin löydät TÄSTÄ.

Mikäli Competition Rules ja BB2016 -pakettien erot kutittavat päätäsi, saat siihen apua TÄÄLTÄ. Huom. listalla ei kuitenkaan ole Spike tai White Dwarf -lehdissä julkaistuja sääntöjä.