Luminyrkki 2016

Luminyrkki järjestetään maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.3.6.3. Porin keskustan Nuorisotalolla. (Isolinnankatu 12) Tapahtuman koko viikonlopun ranneke maksaa vaivaiset 5€, joka tarjoilee täysipainoisen ähkyn erilaisia pelejä kahdessa kerroksessa. Pidempää tuleville on tarjolla lattiamajoitus samaan hintaan. Tapahtuma alkaa perjantaina kello 16.00. Yläkerta on auki ympäri vuorokauden, mutta alakerran pöytäpeliosio suljetaan jossain vaiheessa yötä ja avataan taas uudelleen heti aamulla.

Luminyrkki on Porin Taistelupelaajat ry:n videopelitapahtuma, johon on vuosien varrella kasvanut kylkeen myös erilaista pöytäpeliohjelmaa. Tänä vuonna Pöllökarhut ottavat hoitaakseen tapahtuman pöytäpeliosion, jolla täytetäänkin nuorisotalon valtava alakerta kokonaan.

Tälle sivulle päivitetään siis alakerran ohjelmaa aina sitä mukaan, kun sitä saadaan varmistettua.


--- Ohjelmisto  ---

Tapahtumassa on paljon erilaista ohjelmaa, mutta yksi sen eduista on jo ihan se yksinkertainen seikka, että siellä on paljon tilaa pelata! Lähde siis peliporukkasi kanssa tutustumaan isompiin ympyröihin ja muihin harrastajiin. Tai ehkä kaipaat lisää pelaajia omaan suosikkipeliisi? Ota se kainaloon ja tule hakemaan peliseuraa. Haluatko jopa järjestää siitä ihan varsinaisen demon osana ohjelmistoa? No, heitä sähköpostia osoitteeseen furinji@gmail.com ja sovitaan asiasta!

Oman pelikaapin sisältöön ei kuitenkaan tapahtumassa tarvitse turvautua, sehän olisi hupsua. Paikalla on tarjolla notkuva pöytä erilaisia lautapelejä, joita on mahdollista lainata tapahtumassa pelattavaksi aivan vapaasti. Muistathan kuitenkin kohdella muiden peliaarteita huolellisesti.

Pelkkään vapaaseen pelaamiseenkaan ei joudu tyytymään, sillä luvassa on myös useampi turnaus ja paljon esittelypelejä eli "demoja", joissa pääset opettajan johdolla testaamaan peliä joutumatta itse pähkäilemään sääntökirjan monia kiemuroita. Vaikkei omaa kiinnostuksen kohdetta virallisten demojen listalta löytyisikään, niin hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Lautapelilainasta kun ei ole pakko noukkia peliä ominpäin, vaan jos jokin peli tuntuu liian haastavalta, mutta haluaisit sitä silti kokeilla, niin hihkaise asiasta tiskille ja katsotaan josko löytäisimme jonkun vapaana olevan aktiivin sitä opettamaan.

Jatkuvasti auki on myös pöllökarhujen kahvio, joka tarjoaa helpotusta kofeiinin ja naposteltavien puutteeseen. Lisäksi tapahtumassa on käytettyjen lautapelien nurkkaus, josta on mahdollista edullisemmin haalia jatkoa omaan kokoelmaan. Valitettavasti emme kuitenkaan vastaanota pelejä myyntiin, vaan tässä vaiheessa vasta testaamme kirpputorikonseptia tulevaisuutta varten.

Mukana myös pöllökarhujen upeat yhteistyökumppanit:
D-oom Products (Facebook)
Porin Pelikauppa (Facebook)
Pop-Peli (Facebook)
Snowdale Design
Sotakone Miniatures (Facebook)


Alla päiväkohtainen aikataulu ja lisää on vielä luvassa! Seuraile siis tätä sivua.--- Perjantai 4.3. ---

Vapaata pelailua, lautapelilaina, pelikirppis, demoja/esittelypelejä, yms
Kello: Kaiken aikaa
Lue lisää yläpuolelta.

Formula D Grandprix
#Lautapeli
Kello: Koko päivän tapahtuman alkamisesta saakka
Formula D on sekoitus oikeiden ajolinjojen hakua, resurssien managerointia ja "push your luck" mekaniikkaa. Aloittelijalle noppa voi tuntua ratkaisevalta, mutta taidolla nopan voi minimoida hyvinkin pieneen osaan. Demoja järjestetään tarpeen mukaan.

Nyt käytävä Grandprix pyrkii olemaan ennen kaikkea rento kokemus parilla myönnytyksellä. Pelaajat pelaavat haluamansa määrän pelejä, joista kahden parhaan pisteen lasketaan yhteen ja eniten pisteitä kerännyt voittaa yllätyspalkinnon. Haluatko pari nopeaa peliä, vai osallistutko mieluummin 6 tai 8 pelaajan megakisoihin, jotka ovat arvokkaampia? Ruutulippu heilahtaa kohta, hyppää rattiin! Pelin kesto arviolta 2-3h, riippuen pelaajista sekä pelaajamäärästä.


Munchkin Adventure Time - demo
#Korttipeli
Kello 17.00
Järjestäjä: Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi
Munchkin Adventure Time pelin esittelyä ja peluutusta. Kyllä juuri se Adventure Time yhdistettynä klassiseen Munchkiniin. Kaksi isoa kärpästä yhdellä iskulla.

Team Epic X-Wing Miniatures Game Tournament
#Miniatyyripeli
Kello: 18.00 - 00.45
Viikonlopun ensimmäinen X-Wing -turnaus. Team Epic-variaatiossa kahden hengen joukkueet taistelevat keskenään normaalia suuremmilla pistemäärillä. 
Turnausinfo

Damn you Wil Wheaton (for making me spend all this money because of Tabletop)
#Lautapeli #Korttipeli
Kello: 18.00 - 20.00
Tabletop on vaarallinen youtube-sarja, joka pahimmillaan laittaa katsojansa ostamaan uuden lautapelin kahden viikon välein tuotantokautensa aikana. Demojahan tapahtumassa järjestetään aina mahdollisuuksien mukaan, mutta tällöin tarjolla on erityisesti pieni otos sarjan inspiroimia ostoksia. Esittelypelejä järjestetään aina sitä mukaan, kun innokkaita pelaajia löytyy.

Pelit ovat:
Dead of Winter
Love Letter
Star Fluxx

"Play More Games!"--- Lauantai 5.3. ---

Vapaata pelailua, lautapelilaina, pelikirppis, demoja/esittelypelejä, yms
Kello: Kaiken aikaa
Lue lisää yläpuolelta.

Formula D Grandprix (jatkuu)
#Lautapeli
Kello: Koko päivän illalla suoritettavaan palkintojen jakoon saakka
Perjantaina alkanut Formula D -kisailu jatkuu.

Warmachine/Hordes-turnaus
#Miniatyyripeli
Kello: 9.30n.20.00
Porin historian ensimmäinen Warmachine ja Hordes pelien turnaus.
Turnausinfo

X-Wing Miniatures Game Tournament
#Miniatyyripeli
Kello 11.00 - 20.15
Viikonlopun toinen X-Wing -turnaus pelin perinteisimmässä turnausmuodossa.
Porin Pelikauppa on sponsoroinut turnauksen palkintoihin FFG:n "Tournament Kitin"
Turnausinfo

Caverna: The Cave Farmers - demo
#Lautapeli
Kello 11.00
Caverna: The Cave Farmers eli työläistenasettelua kaivoksessa. Mikäs sen kivempaa. Tule testaamaan itsekin. 

Dale of Merchants -pelin esittelyä
#Korttipeli
Kello: 13.0016.00 (mahdollisesti pidempäänkin, jos kokeilijoita riittää)
Dale of Merchants -pelin tekijä Snowdale Design esittelee ja peluuttaa peliään, jota on myös myynnissä. 

Ensiesittelyssä: INVASION: New Jersey
#Lautapeli
Kello: 16.00
Pelin suunnittelija tulee esittelemään ja peluuttamaan pelin prototyyppiä.
INVASION: New Jersey on nopeatempoinen taktisen tason lautapeli, jonka pelimekaniikka perustuu eri osapuolten samanaikaiseen siirtojen suunnitteluun. Teemana on selviytyjien epätoivoinen taistelu avaruusmuukalaisia vastaan. Pelin julkaisee Lautapelit.fi. Suunnittelija Teemu Vilén kertoo tuotantoprosessista ja testauttaa peliä halukkailla. Peliaika on maksimissaan noin 1,5 tuntia.

Magic The Gathering -turnaus #1: Legacy
#Korttipeli
Kello: 16.00
Järjestäjä: Porin Pelikauppa
Turnausinfo

Magic The Gathering - esittelypelejä
#Korttipeli
Järjestäjä: Porin Pelikauppa
Porin Pelikaupalla on myös mukanaan pelin esittelypakkoja, joiden avulla on mahdollista päästä kokeilemaan ja tutustumaan Magic The Gathering -peliin. 

Gamemastering on demand
#Roolipeli
Kello 16.00 alkaen pelinjohtaja paikalla. Peli alkaa sopimuksen mukaan.
Kiinnostavatko roolipelit? Päivystävä pelinjohtajamme Harri tutustuttaa sinut roolipelien ihmeelliseen maailmaan fantastisten seikkailujen kautta World of Dungeons roolipelin sääntöjä käyttäen. Sopii erityisesti aloittelijoille. 
Ilmoittaudu seikkailuun sähköpostilla osoitteeseen harkkari@hotmail.com
Tai hyppää kyytiin vaikka lennosta pelinjohtajaa hihasta nyppimällä.

Tokaido - demo
#Lautapeli
Kello 17.00
Järjestäjä: Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi
Tokaido pelin esittelyä ja peluutusta. Koe itämaista matkailua kotisohvallasi tai ainakin pelipöydällä, jos sohva ei satu olemaan sen vieressä.

Magic The Gathering -turnaus #2: Modern
#Korttipeli
Kello: 20.00
Järjestäjä: Pop-Peli
Turnausinfo

+ Draft
#Korttipeli
Lisäksi mikäli löytyy tarpeeksi kiinnostuneita, niin Pop-Peli on luvannut järjestää myös Magic The Gathering Draftin.
Turnausinfo

Boss Monster -turnaus
#Korttipeli
Kello: 20.00
Järjestäjä: Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi
Rentomielinen Boss Monster -pelin turnaus, johon myös aloittelijat uskaltavat hyvillä mielin osallistua. Ilman testipeliäkään ei turnaukseen tarvitse lähteä, sillä demoja järjestetään tarpeen mukaan. Kokoa yhteen muutama pelaaja ja käy hihkaisemassa infossa, että kaipaat esittelypeliä.

Malifaux -demo
#Miniatyyripeli
Kello: Järjestetään aina tarpeen mukaan
Malifaux on ...Gootti-Steampunk-Viktoriaaninen kauhu ripauksella villiä länttä täynnä taikavoimaisia lainsuojattomia, hirviöitä, nekropunkkeja, ihmiskoneita, pyssysankareita ja vallanhimoisia poliitikkoja. Koska Malifaux. Tämä kokeneemmille miniatyyripelaajille suunnattu demo esittelee peliä ja sen pelimekaniikkoja. Tule testaamaan, mistä alkuvuosi on mekastettu.

The Great Dalmuti -demo
#Korttipeli
Kello: Kukaan ei tiedä.
Todennäköisesti, kun sitä vähiten odotat. 
Aivan kuten vallanvaihdos Great Dalmutissa.


--- Lauantain myyntipöydät ---


D-oom Products
Siikaisista saapuva D-oom Products keskittyy roolipelaukseen. Myynnissä mm. zinejä, seikkailuja, lisäreitä, tarroja, noppia, musiikkia...
D-oom Products (Facebook)

Pop-Peli
Rauman Pop-Peli myy edullisia Magic The Gathering -boostereita ja korttien suojamuoveja lauantai-illan turnauksen yhteydessä
Pop-Peli (Facebook)

Sotakone Miniatures
Turkulainen Sotakone Miniatures myy miniatyyrejä ja niihin liittyviä tarvikkeita.
Sotakone Miniatures (Facebook)