lauantai 27. elokuuta 2016

Ritarit vastaan kaoottiset kääpiöt
Olohuone, maanantai 22.8.2016, kierros 8: Innsmouth Packers vs Knights of the Heptadecagonal Table. Kierroksella kahdeksan Ritareita vastaan asettui Petterin Chaos Dwarf -joukkue, josta löytyi kääpiöiden lisäksi pari bull centauria ja kasa hobgoblineja. Suurin osa kuitenkin oli kääpiöitä, joten yksi asia otteluun lähtiessä oli varmaa; nopeuteen tämä ottelu ei tule kaatumaan. Kääpiöt kun ovat surkuhupaisan hitaita, itseasiassa oma ogrenikin on kääpiöitä nopeampi. Toisaalta kääpiöt ovat tapansa mukaan äärettömän sitkeitä ja heidän saamisensa pois kentältä on lähes mahdotonta.

Ottelu käynnistyi jälleen kerran Ritareiden kannalta ikävässä säässä auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta häiriten syöttötyöskentelyä. Kääpiöille taas säällä ei ollut juuri merkitystä, ihan kuin ne edes osaisivat palloa heittää... Aloituspotku oli Ritareiden heiniä, kääpiöiden aloittaessa hyökkäämisen. Pallo lensi mukavasti syvälle kääpiöiden päätyyn ja selvää oli, ettei sen sieltä kovin suurella vauhdilla pitäisi Ritareiden maalialueelle päätyä... tai näin siis laskiskelin. Kuten olettaa saattaa, kääpiöiden taktiikkaan kuului vastustajien murjominen ja siten miesylivoiman saaminen kentälle. Ritarit tuntuivat kuitenkin lähteneen otteluun uudella taistelutahdolla, tavoitteena jo neljän ottelun mittaisen tappioputken katkaiseminen. Ritarit jakoivatkin kääpiöille samalla mitalla iskuja takaisin. Kun muutaman vuoron kuluessa toinen bull centaur saatiin onnella vielä pois kentältä ja osa pelaajista hyökkäämään kohti palloa, alkoi näyttää siltä, että tämä puolustus voitaisiin kääntää jopa hyökkäykseksi. Tällä kertaa muistin myös huolellisuuden, enkä tehnyt tarpeettomia riskejä. Vielä kun tuntui onnikin olevan kerrankin myötä ja katsomo potkaisi uloslentäneen pallon sopivalle alueelle, niin mahdollisuudet Ritaritouchdowniin olivat kerrassaan hyvät. Lopulta maali saatiin tehtyä, kun linjamies Sir Cumsi Sion nosti pallon maasta ja karkasi kääpiöpuolustuksen ulottumattomiin. 0-1.
Ritarit prässäävät hyvin.
Hyökkäys on paras puolustusPitkästä aikaa Ritarit tekivät avausosuman, ja vieläpä vastustajan hyökkäysvuorolla. Ensimmäistä puoliaikaa oli vielä kolme vuoroa jäljellä, kun Ritarit potkaisivat pallon uudestaan kääpiöiden päätyyn. Pallo jäi keskelle Innsmouthin puolustusaluetta, Slave Butchin jalkojen juureen. Tämä noukkikin sen ylös, mutta kun kääpiöt eivät omalla vuorollaan saaneet oikein mitään aikaan ja Slave Butch onnistui vielä pudottamaan pallon heittäessään sitä bull centauri Bharthakh Burnwalkerille, oli ongelmia luvassa. Ihmiset ryntäsivät joukolla kohti palloa, Slave Butch murjottiin kentältä ja ihmiset karkasivat neljän pelaajan voimin kohti avointa päätyviivaa. Koko kääpiölinja oli vielä jumittamassa keskiviivalla, ja vain Bharthakh Burnwalker pystyi yrittämään minkäännäköistä puolustamista. Urhokas taistelu ja pallollisen taklaaminen ei kuitenkaan riittänyt, vaan Sir Guzman Ki nappasi irtopallon ja juoksi puoliajan viimeisellä sekunnilla 0-2 taukolukemat.

Neljä pelaajaa karkumatkalla.
Kahden maalin johto ja vielä oma hyökkäys lähtemässä käyntiin ja tämä kaikki yhden pelaajan ylivoimalla. Tätä ei voi enää hävitä, eihän? Ritarit jatkoivat toisella puoliajalla siitä mihin ensimmäisellä jäivät. Kääpiöiden puolustuksesta mentiin läpi kuin kuuma veitsi voista ja kolmas touchdown tuntui olevan vain ajan kysymys. Vain nopeat bull centaurit kerkesivät aiheuttamaan ongelmia, mutta kun nekin saatiin tönittyä sivuun ei esteitä enää ollut. Maalialueella odotellut Sir Casm sai pallon Sir Af’himilta, joka epäitsekkäästi antoi sen juoksun päätteeksi joukkuetoverilleen, vaikka olisi sen itsekin voinut kuljettaa maaliin asti, täten 0-3 johtolukemat olivat tosiasia.


Tappioputki katkaistu, nyt voi rentoutuaRitareiden 3-0 johtomaali tekeillä.
Ottelu ratkesi 0-3 osumaan ja voitto oli käytännössä varma. Tämän johdosta otinkin rennommin ja keskityin loppupelin ajan omien pelaajieni suojeluun ja kokemuspisteiden keruuseen enemmän kuin pallon pelaamiseen. Tämä kostautui, kun Petterin epäonni hellitti hetkeksi ja yksikertainen hyökkäys ei kaatunutkaan Nufflen päätökseen. Hyökkäys päättyi touchdowniin, kun hobgoblin Slave Dip kuljetti pallon Ritareiden maalialueelle, Ritareiden rajallisesta estelystä huolimatta. 1-3. Puolustusta ei tietenkään helpottanut se, että oma sairasosasto oli pikkuhiljaa alkanut täyttyä, suojeluyrityksistä huolimatta. Suurin pelko koettiin, kun juuri edellisen kuolleen catcherin, Earl Libedin, tilalle palkattu Sir Prize tuomittiin jo kerran kuolleeksi. Onneksi joukkueen lääkintähenkilökunta oli viime kerrasta viisastunut ja tällä kertaa saatiin peluri herätettyä takaisin henkiin. Ymmärrettävistä syistä Sir Prize kuitenkin huilaa vielä seuraavan ottelun.

Lähdin ottelun viimeiseen hyökkäykseen vajaamiehityksellä tavoitteena vain kerätä lisää kokemusta. Eipä sitä muuta tullut kun yksi onnistunut heitto Sir Fumbles-a-lotilta catcheri Sir Tufeilille. Vielä viimeisellä vuorolla ajattelin koittaa uutta heittoa; Sir Tufeil juoksi alaspäin antamaan pallon uudestaan Sir Fumbles-a-lotille, jotta hän voisi viimeistellä jo kauden 13. onnistuneen heittonsa. Mutta eihän mies palloa kiinni saanut ja se putosi maahan. Petterillä oli vielä viimeinen vuoro koittaa hakata pelaajia kumoon toiveenaan tehdä vahinkoa ja siten saada kokemusta. Kun viimeinenkin lyönti oli suoritettu ja luulin pelin olleen jo siinä, oli Petterillä vielä yksi yllätys jäljellä. Bull centaur Rharakk Deamonnails nappasi vastoin kaikkia odotuksia onnistuneesti pallon ja kolmen go for it:in ansiosta ylsikin juuri ja juuri päätyviivalle asti tehden 2-3 kavennuksen. Oho, itseltä melkoinen moka, joka tässä tilanteessa ei nyt mitään kuitenkaan ratkaissut.

Ottelu päättyi siis maalikarkeloiden jälkeen 2-3 Ritareiden voittoon ja tärkeiden kolmen pisteen lisäksi kertyi myös peräti viisi taidonnousua. Tämä oli yhtä paljon kuin niitä oli pohjalla, tosin edellisestä matsista jäi useampi pelaaja yhden pisteen päähän noususta. Tästä on siis ehdottomasti hyvä jatkaa. Nyt on takana kaikki viisi ennalta kovinta ottelua, joista saldona vain kolme pistettä. Onhan se enemmän kuin nolla, mutta silti olen hieman pettynyt saldoon. Noh, jos tästä nyt vuorostaan saisi voittoputken käyntiin niin eiköhän tästä vielä sarjataulukossa nousta. Sarjataulukosta on tosin vähän vaikea sanoa tarkkaa sijoitusta, kun joukkueilla on eri määrä otteluita. Tällä hetkellä kuitenkin Ritarit ovat sijalla 9. joka oikeuttaisi toiseksi viimeiseen playoff-paikkaan. Parannettavaa siis löytyy. Sitä lähdetäänkin tekemään ensi matsissa, kun vastaan asettuu Atte ja hänen Chaos-joukkueensa Äidin Pikku Kullat. Ei siis muuta kuin voittoputken katkaisua juhlimaan ja ensi matsia odottamaan.

Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti