maanantai 28. maaliskuuta 2016

Android: Netrunner 2016 Store Championship - Matka ensimmäiseen turnaukseen! (pj:n raportti)Tämä on tarina uuden pelaajan matkasta ensimmäiseen turnaukseen.


Alussa oli ziljoona vaihtoehtoa
Aloitin Android: Netrunnerin pelaamisen vajaa puoli vuotta sitten kaverin kanssa. Olin nähnyt hyviä arvosteluita pelistä ja päätin katsoa FFG:n hienon tutoriaalin pelistä. Olin heti myyty. Pelissä on kaikkea mistä pidän; teema, ei-keräilykorttipeli (sort-of), asymmetriaa, BLUFFAUSTA, kevyttä matematiikkaa (ehkä), taktikointia ja terveellä pohjalla oleva
 turnausskene. En ole sellaista tyyppiä joka säikähtäisi uusista asioista juurikaan ja häviäminen paremmalle pelaajalle on ihan ok. Tavoitteena oli kuitenkin tavata uusia ihmisiä ja päästä pelaamaan! Uudet pelaajat antavat ihan uuden näkökulman peliin, kun et tiedä vastustajan maneereita tai pakkaa.


Runneri valittu! Paljon rajoituksia, mutta ehkä nopeus riittää?

Ensimmäisenä piti valita runneri- ja korporaatiofactionit. Mitähän ihmettä sitä ottaisi? X-Wingissä noudatan useimmiten sääntöä "ota sellainen jolla olet pelannut aikaisemmin" tai "jos et ole pelannut aikaisemmin niin sen pitää olla yksinkertainen". Youtubesta on tullut sen verran seurattua turnausvideoita, että ihan täysin avomerelle en lähtenyt uimaan ilman pelastusliivejä. Lisäksi kaverin kanssa tuli hiukan pelailtua ennen turnausta.

Mutta kuten pokerissa, ei Netrunnerissakaan opita mestariksi vain lukemalla ja pelejä katsomalla. Tämän takia pitää päästä pelaamaan muita vastaan. Onneksi Netrunnerissa ei kuitenkaan tarvitse pantata taloa.

Akryylitokenit mukaan!
Mitä siis asettaa itselle tavoitteeksi ensimmäiseen turnaukseen???
1. Pidä hauskaa
2. Tutustu uusiin ihmisiin
3. Yritä pelata selkeästi sääntöjen mukaan riittävällä vauhdilla, että ei mennä ajalle
4. Kun häviät, pohdi mitä olisit voinut tehdä toisin.
5. Yritä voittaa ainakin yksi peli (mielellään yksi kummallakin factionilla)

Tällaista ainakin tuumailin ennen lähtöä.

Molemmat pakat valmiina ja sleevattuna! Varokaa vaan!
Saapuessani paikalle Poromagian tiloihin Helsingissä ilmoittauduin tiskillä ja aloin etsiä Netrunnerin näköisiä pelaajia. Pienen etsiskelyn jälkeen oikeat henkilöt löytyivätkin ja sain jopa luvan videoida pelejä.

Kovin ystävällistä porukka olikin ja alkuinnostus alkoi muuttua hiukan terveeksi jännitykseksi, kun ensimmäinen peli alkoi lähestyä vääjäämättä. Teinkö kauhean virheen valitessani nämä factionit? Olinkohan varmasti ottanut kaikki kortit mukaan?  Tämä huoli osoittautui heti turhaksi kun yksi pelaaja oli unohtanut kriittisen icebreakerin kotiin ja tekaisi itselleen järjestäjän hyväksynnällä proxy-kortin MtG kortista. Hienoa - ainakaan ihan hirvittäviä pilkunviilaajia ei olla.

Sitten pelit alkoivatkin ja yksityiskohtiin menemättä ne menivät osaltani jotenkin näin:

1. Kierros 1. Peli: NBN:n uutisryhmät pakottivat karanneen bioroid runnerini maan alle hyvin nopeasti, jonka jälkeen NBN käytti Weyland yhteyksiään ja tuhosi kokonaisen korttelin nitistääkseen minut. Damn... NBN on melkein aggressiivisempi kuin Weyland! Epäilemättä Weylandin tiedotteen tuhotusta korttelista tuotti NBN:n uutistoimistot...

1. Kierros 2. Peli: Anarkisti Whizzardin kyky tuhota assetteja poistettiin puolessa välissä, mutta en onnistunut kaivamallakaan löytämään ICE:a R&D:n eteen jolloin velho käveli tyynen rauhallisesti tutkimus ja kehitysosastolle ja keräsi pisteet kotiin. Double damn...ei erityisen vahva aloitus.

 
NBN Haarpsichord Studios antaa tuntuvan opetuksen Adamille
2. Kierros: 1. Peli: Adam runnerini rajoitukset iskivät vahvasti kun kohtasin Weylandin Gagarin-jaoston. Ensin menetin rahani. Sitten Weyland alkoi kouluttamaan minua. Fiilis oli kuin suoraan Kellopeli Appelsiinin elokuvakohtauksesta, jossa minua koulutettiin yhä uudestaan olemaan enemmän ihminen. Yksi kerrallaan korporaatio riisui minut rajoittavista (ja hyödyllisistä) direktiiveistä. Kun tein jotain väärin minua rangaistiin. Lopussa olin sitä mieltä, että Weyland on armelias, jalo ja oikeudenmukainen yhtiö joka ajattelee vain kaikkien parasta. Adam oppi olemaan enemmän ihminen...

2. Kierros 2. Peli: Payback time! Oma Jintekin: Industrial Genomics koulutti Hayley Kaplania varsin ripeästi. Aloituksessa pyyhkäistiin Hayleyn kyky, miinoitettiin R&D ja asennettiin vaarattoman näköinen serveri (Jintekin kaikki serverit näyttävät kyllä minusta ansalta). Muutamaa vuoroa myöhemmin Hayley osuu vääjäämättä yhteen niistä useista miinoista millä R&D on ladattu ja jää vuoronsa lopussa yhteen korttiin. Weylandilta lainattu palkkatappaja lopettaa yliopisto runnerin maallisen vaelluksen ripeästi.

3. Kierros. 1. Peli: Pysäyttämätön anarkisti Noise vastassaan liikkumaton esti Industrial Genomics. Vastustaja taisi osua ennätysmäärään ansoja, mutta onnistui pyristelemään jatkuvasti takaisin elävien kirjoihin. Peli muuttui väsytystaisteluksi, jonka anarkisti lopulta vei kun agendasta taisteltiin varmaan viidettä kertaa Psi-taistelussa. Onneksi olkoon! Tuo oli kyllä pelaamalla voitettu!

3. Kierros 2. Peli: Kiire iski ja Adam onnistui varastamaan NBN:n Near Earth Hubilta yhden tai (kaksi?) agendaa ennen ajan loppumista.  Noh pieni voitto, mutta vaikea sanoa, kuinka olisi käynyt pidemmälle pelattaessa.

4. Kierros. 1. Peli: Adam kohtaa valmistajansa Haas-Bioroidin (Engineering the Future). Ripeällä juoksemisella saadaan kuusi pistettä kerättyä ja rakennettua melkein kaikki mahdolliset työkalut...paitsi ne edistyneemmät murtovälineet ennenkuin HB rakentaa superserverin (2x Turing + 2x Eli 1.0), jossa korporaatio valmistelee 7 agenda pistettä. Niin lähellä niin pitkän aikaa...

4. Kierros 2. Peli: Kiire iskee ja anarkisti Noise astuu miinaan joka oli ansoitettu näyttämään mahdolliselta agendalta. Tuntuu siltä että kiireessä runnerit tekevät virheitä Jintekiä vastaan... Hmm...

Tässä vaiheessa oli jo täysin selvää, että kärkikahinoihin ei päästä mutta olin jo niin fiiliksissä siitä että pääsi pelaamaan, etten välittänyt!

5. Kierros 1. Peli: Adam vastaan NBN:n kauhea Haarpsichord Studios. Varastettuani melko ripeään tahtiin kuusi pistettä vastustaja taisi luopua tappoajatuksesta ja alkoi hautomaan juonia...Ensimmäisenä rahaa kerännyt korporaatio lätkäisi niin kauhean määrän tageja etten voinut oikein mitään. Tässä vaiheessa harmitti että toimintani perustui resursseihin, joiden liian hyödylliseksi toteaminen johti sen nopeaan poistamiseen. Vastustaja miinoitti kaikki pakolliset juoksureitit siten, että vaikka Adam oli kuolematon, hän oli suht vaaraton. Sitten se tapahtui. Krediittien ja tagien voimalla NBN puski ulos kuuden pisteen agendan nostaen tuloksensa seitsemään ja voitti pelin... niin lähellä taas... Tässä vastustaja leikki runnerilla kuin kissa leikkii hiirellä. Hienosti tehty!

5. Kierros 2. Peli: Taas yliopisto-opiskelija Hayley Kaplan... Tällä kertaa en löytänyt kaivamallakaan niitä työkaluja joita tarvitaan tällaisten parasiittien poistamiseen. Kun Hayley vielä asensi itselleen suojapanssarin fyysistä vahinkoa vastaan yritin etsiä verkkovahingot johon Hayley vastasi asentamalla suojaa niitä vastaan. Peli meni ajalle ja runneri voitti pisteillä. Edes Jintekin toimitusjohtajan läsnäolo ei saanut toivottua vaikutusta...


Tässä vaiheessa takana oli 10 peliä, joista kaikki olivat erittäin opettavaisia. Sijoitukseni oli 14/16. Olin uupunut ja iloinen yhtäaikaa, enkä tiedä olisiko jaksanut enempää tässä kohtaa etenkin kun päiväni oli alkanut klo 05.00. Mutta saavutinko tavoitteeni?

Kyllä!

Lukuunottamatta kohtaa 3 saavutin tavoitteet hyvin! Minulla oli erittäin hauskaa koko ajan ja tapasin ison liudan uusia ihmisiä! Kaikki olivat oikein ystävällisiä ja miellyttäviä. Monessa pelissä olisin voinut jälkikäteen ajateltuna tehdä montakin asiaa paremmin. Hassua miten ne asiat kristallisoituvat vasta kun huomaa kaipaavansa jotain tiettyä asiaa!

Suurkiitos järjestäjille uuden pelaajan hemmottelusta!
Sijoitukseni olisi oikeuttanut vain yhteen Jackson Howard alternate arttiin, mutta järjestäjä lahjoitti suoraan kolme kappaletta ja joku luopui Leela Patel deckiboxistaan. Kiitoksia vielä kerran koko osallistujakaartille! Aivan varmasti tulen jatkossakin turnauksiin! Nyt täytyy toipua tästä henkisestä koettelemuksesta ja palata pakanrakennuksen pariin...


-Riku L (pöllökarhujen pj)

P.s. Me tarvitaan lisää pelaajia Porin alueelle!!! Huudelkaahan kommenteissa tai facebookissa jos haluat kokeilla Android: Netrunneria niin koitetaan järjestää demotusta!

 2. Kierroksen 1. Peli (Andromeda vs. Pālanā Foods)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti