maanantai 1. lokakuuta 2018

Pöllökarhujen miniatyyrimaalauskilpailu 2018



Pöllökarhut ry ylpeänä julkistaa toisen maalauskilpailunsa ja jatkaa näin satakunnan kovimpien miniatyyrimaalaajien metsästystä. Kilpailutöiden palautus on marraskuun alussa ja tämän jälkeen ne joutuvat ankarimman arvostelun kohteeksi, mitä porilaisissa kilpailuissa on nähty ...sitten viime vuoden.

Säännöt:

* Töiden palautus tapahtuu 31.10.2018-4.11.2018 välisenä aikana Pelikryptalle.
 ** Tuothan työsi turvallisesti, mutta kompaktisti pakattuna ja liitä mukaan nimesi ja puhelinnumerosi/sähköpostiosoitteesi.
* Osallistumismaksu 0 euroa eli ilmainen.
* Vain yksi työ / osallistuja
* Yksittäinen miniatyyri, ei ryhmiä.
* Kokorajoitus: Työn on mahduttava perinteisen IKEA-vitriinin hyllyväliin ja tietysti myös vitriinin ovesta sisään. Pyöristettynä siis noin 35cm x 35cm x 35cm kuutio maksimissaan. (Jota emme toki suosittele)
* Työn on oltava eri, kuin viime vuoden kilpailussa.
* Tuomaristo valitsee osallistujamäärästä riippuvan joukon voittajia ja jakaa mahdollisia kunniamainintoja. Lisäksi yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan.
 ** Tuomaristo ei itse saa osallistua varsinaiseen kilpailuun, mutta heillä on oikeus asettaa työ mukaan yleisöäänestykseen, koska se katsotaan avoimeksi kategoriaksi.
* Palkintoina on erilaisia tuotepalkintoja.
 ** Ja ennen kaikkea voittaja niittää todellista mainetta ja kunniaa.


Vuoden 2017 kilpailun tuotepalkintoja

Tuomaristo:

Tuomaristona toimii kokenut maalausmyytinmurtajien tiimi, joiden silmältä ei välty yksikään maalaustekniikka oli työkalunasi sitten kynäruisku tai sivellin. Yhteenlaskettuja figuharrastusvuosia on kuin telkkarin erikoistehoste-esikuviensa trailereissa ja he ovat Riku Länsineva ja Petteri Palomäki. Lisäksi tuomariston maallikkojäsenenä jatkaa Riku Sulamäki. Vierailevat tuomarit ja muut muutokset tuomaristoon ovat mahdollisia.

Huomioimisen arvoista:
Tuomaristo laatii töiden arvostelun kirjallisena. Näin jokainen osallistuja saa siis aidon palautteen kilpailutyöstään, mikä voi auttaa häntä entisestään hiomaan taitojaan tulevaisuudessa. Kannattaa siis osallistua jo aivan tästäkin syystä. Maalauskilpailut ovat aina hyvä tilaisuus kehittää itseään harrastajana ja taatun palautteen ansiosta tähän kisaan osallistumisesta on varmasti entistäkin enemmän hyötyä.

Tänä vuonna myös tuomaristo luonnollisesti hyödyntää aikaisemmasta kisasta oppimaansa ja pyrkii entisestään parantamaan ja laajentamaan töille annettua palautetta. Samaan tapaan, kuin kilpailijatkin kehittyvät kisasta toiseen.

Tulokset:
Voittajat julkistetaan marras-joulukuun aikana. Tuomariston suorittama huolellinen arvostelu vie aikansa.


FAQ:
Q: Miksi tänä vuonna työn kokoa on rajoitettu?
A: Miniatyyrin koolla ei olisi mahdollista saavuttaa kilpailussa etuuksia, mutta tahdomme tällä edesauttaa töiden turvallista säilytystä varmistamalla, että ne mahtuvat sisään vitriiniin.

Q: Onko miniatyyrien convertointi sallitua?
A: Kyllä, sehän on yksi oleellisista osista tätä harrastusta.

Q: Täytyykö miniatyyri esittää tuomaristolle ennen sen työstämisen aloittamista?
A: Ei. Tuomaristoa kiinnostavat vain valmiit työt.

Q: Jollen ehdi maalata nyt, niin saanko osallistua jo aikaisemmin tekemälläni työllä?
A: Tietysti. Maalaustaidoissa suunta on aina ylöspäin, joten tällä ei ole mahdollista saavuttaa minkäänlaista etua.

Q: Saavatko ihan kaikki työt kirjallisen palautteen tuomaristolta?
A: Ihan kaikki.