keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Pöllökarhut ry:n ensimmäinen miniatyyrimaalauskilpailuPöllökarhut ry ylpeänä julkistaa ensimmäisen maalauskilpailunsa ja alkaa näin metsästää satakunnan kovinta miniatyyrimaalaajaa. Kilpailutöiden palautus on marraskuun lopussa ja tämän jälkeen ne joutuvat ankarimman arvostelun kohteeksi, mitä porilaisissa kilpailuissa on nähty.

Säännöt:

* Töiden palautus tapahtuu viimeistään 30.11.2017 Pelikryptalle. 
 ** Kuitenkin aikaisintaan viikkoa aikaisemmin.
* Osallistumismaksu 0 euroa eli ilmainen.
* Vain yksi työ / osallistuja
* Yksittäinen miniatyyri, ei ryhmiä.
* Tuomaristo valitsee osallistujamäärästä riippuvan joukon voittajia ja jakaa mahdollisia kunniamainintoja. Lisäksi yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan. 
 ** Tuomaristo ei itse saa osallistua varsinaiseen kilpailuun, mutta heillä on oikeus asettaa työ mukaan yleisöäänestykseen, koska se katsotaan avoimeksi kategoriaksi.
* Palkintoina on erilaisia tuotepalkintoja, joita on lahjoittanut mm. Pelikrypta. 
 ** Lisäksi voittaja niittää todellakin ennen näkemätöntä mainetta ja kunniaa Pöllökarhujen ensimmäisen maalauskisan mestariksi selviämisestä.


Tuomaristo:
Tuomaristoa johtaa kokenut maalausmyytinmurtajien tiimi, joiden silmältä ei välty yksikään maalaustekniikka oli työkalunasi sitten kynäruisku tai sivellin. Yhteenlaskettuja figuharrastusvuosia on kuin telkkarin erikoistehoste-esikuviensa trailereissa ja he ovat Riku Länsineva ja Petteri Palomäki. Lisäksi tuomaristoon tulee muitakin taiteellisia silmäpareja, mutta heidät valitaan ja paljastetaan myöhemmin.

Huomioimisen arvoista:
Tuomaristo laatii töiden arvostelun kirjallisena. Näin jokainen osallistuja saa siis aidon palautteen kilpailutyöstään, mikä voi auttaa häntä entisestään hiomaan taitojaan tulevaisuudessa. Kannattaa siis osallistua jo aivan tästäkin syystä. Maalauskilpailut ovat aina hyvä tilaisuus kehittää itseään harrastajana ja taatun palautteen ansiosta tähän kisaan osallistumisesta on varmasti entistäkin enemmän hyötyä.

Tulokset:
Voittajat julkistetaan joulukuun aikana. Tuomariston suorittama huolellinen arvostelu vie aikansa.

Tiimin arvio urbaanilegendasta, jonka mukaan Pöllökarhut ry on järjestämässä maalauskilpailun:FAQ:
Q: Onko työllä kokorajoituksia?
A: Ei. Tuomariston edessä ei pelkkä kookas miniatyyri vielä säväytä. Iso työ tarkoittaa, että on vain enemmän pintaa arvostelun kohteena.

Q: Onko miniatyyrien convertointi sallitua?
A: Kyllä, sehän on yksi oleellisista osista tätä harrastusta.

Q: Täytyykö miniatyyri esittää tuomaristolle ennen sen työstämisen aloittamista?
A: Ei. Tuomaristoa kiinnostavat vain valmiit työt.

Q: Jollen ehdi maalata nyt, niin saanko osallistua jo aikaisemmin tekemälläni työllä?
A: Tietysti. Maalaustaidoissa suunta on aina ylöspäin, joten tällä ei ole mahdollista saavuttaa minkäänlaista etua.