torstai 18. helmikuuta 2016

Pöllökarhut – Porin Pöytäpeliseura

Ensimmäisen hallituskokouksen yksi olennaisista päätöksistä oli pöytäpeliseuran nimen valinta. Harkitsimme sen pitämistä sellaisenaankin, Porin Pöytäpeliseurana. Nimi oli kuitenkin pitkä, eikä mikään lyhenne tästä tuntunut hyvältä.
Päädyimme lopulta lisäämään nykyisen nimen eteen Pöllökarhut. Nimihän sopii hyvin Poriin, jossa on jo aiemminkin hyödynnetty Karhukaupungin kunniaeläintä muun muassa monien muidenkin seurojen yhteydessä.
Jotkut teistä voivat kuitenkin kysyä, että mikä ihmeen pöllökarhu. Selitetäänkin asiaa.
Pöllökarhu eli owlbear on tullut ensimmäisenä tutuksi 70-luvulla, kun TSR esitteli sen Dungeons and Dragons -roolipeliin. Gary Gygax, joka on toinen pelin alkuperäisistä suunnittelijoista, sai inspiraation pöllökarhun luomiseen Hong Kongissa tehdystä muovilelusta. Ideana on vastus, joka rutistaa kuin karhu, mutta pystyy myös nokkimaan pelaajahahmoja pöllön päällään.
Tony DiTerlizzi on metsästänyt alkuperäisen pöllökarhulelun, joka näyttää tältä.

 


Lelun alla on D&D:n alkuperäinen Monster Manual. Voitte lukea koko jutun, jossa on myös muita vastaavia tapauksia tästä.


Sittemmin otus on muuttunut, ja pääkin näyttää enemmän pöllöltä. Tässä Porin Pöytäpeliseuran oma versio.

Pöllökarhu oli klassikko syntyessään. Se on esiintynyt jokaisessa Dungeons & Dragonsin versiossa, minkä lisäksi se on levinnyt muuallekin. Pöllökarhu voi olla tuttu esimerkiksi Pathfinder-roolipelin sekä Warcraft-videopelisarjan ystäville.
Ei ole ihme, että pöllökarhu on varastanut nörttien sydämet. Pöllö ja karhu kun ovat kumpikin hienoja eläimiä, joten ei yhdistelmäkään voi olla huono. Oma seuramme taas on yhdistelmä hienoja pöytäpelien lajeja, joten emme mekään voi olla huonolla tiellä.
Luminyrkissä (4.–6.3.) voitkin tunnistaa seuran hallituksen jäsenet pöllökarhupaidoista!